Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alkohol na cesti

Vožnja sa 1,46 promila – pokosio tri djevojke, bore se za život

prometna (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/6
Autori: Sonja Hoffman, M. Čubrilo/VLM
10.02.2011.
u 07:13

Žrtve divljačke vožnje stajale su ispred kluba Gjuro II kada je na njih Citroënom naletio A. P., čiji je suvozač J. J. pobjegao s mjesta nesreće

Dvije 20-godišnjakinje u teškom su stanju, bore se za život, u KB Sestara milosrdnica i KB Rebro u Zagrebu, a treća je djevojka na intenzivnoj njezi Traumatološke bolnice – rezultat je to divljačke vožnje koju je u noći sa srijede na četvrtak “izvodio” A. P. (21), sa 1,46 promila alkohola u krvi.

Borba za život

Mladić je vozio svoj Citroën Ulicom Medveščak u Zagrebu i, izgubivši kontrolu nad automobilom, skrenuo na pločnik i pritom pokosio nesretne djevojke koje su stajale kod ulaza u noćni klub Gjuro II. Njegov suvozač pobjegao je s mjesta nesreće te ga je policija zatekla ujutro na njegovoj adresi. Da je udarac bio doista jak, potvrđuje i to što je, prije negoli je automobilom udario u djevojke, pijani mladić porušio šest željeznih stupića koji dijele pločnik od ceste.

A sve tri djevojke imaju teške tjelesne ozljede. A. V., 19-godišnjakinja, trenutačno se nalazi u KB Sestara milosrdnica, s ozbiljnim ozljedama glave i puknućem rebara, a sumnja se i na ozljede unutrašnjih organa.

– Još uvijek se bori za život – potvrdili su iz bolnice.

Također teško ozlijeđena, no izvan životne opasnosti, je K. O. (21), kojoj je pomoć pružena u Traumatološkoj bolnici. Zbog prijeloma bedrene kosti i zdjelice hitno je operirana.

– Djevojka je kontaktibilna i dobro se oporavlja nakon operacije natkoljenice – rekao je dežurni liječnik na Odjelu intenzivne njege. Treća djevojka T. J.(24) operirana je na Rebru.

– Stabilna je, a s obzirom na težinu ozljeda djevojka je još u životnoj opasnosti – rekao je prof. Mate Majerović, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb.

Majka bez komentara

Liječnici su utvrdili da je pretrpjela teške ozljede prsišta, nadlaktice, zdjelice i trbušne šupljine, a jako joj je stradala i šaka.

– Operirali smo joj nadlakticu i izvršili fiksaciju slomljene nadlaktice, a ostale ozljede budno pratimo – kažu u bolnici.

Komentara 61

KO
koskez
00:34 11.02.2011.

jedina je šteta što to troje nisu bili ZAGOREC1 ADRIJAN1 I MIHAC pa da mi o njima tako sad komentiramo

KU
kukumar
12:26 10.02.2011.

A šta reći u 3.30 ....hrvatska mladež bez ikakva cilja......

OB
-obrisani-
21:28 10.02.2011.

Ante P je sin Zagrebačkog poduzetnika i mislim da nema smisla,,daljnji postupak protiv njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije