Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez incidenta

Pogledajte kako se utakmica pratila u Vukovaru

VUkovar Hrvatski navijači (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/10
22.03.2013.
u 20:48

Za svaki slučaj bile su primjetne pojačane policijske ophodnje. Inače, u vrijeme utakmice ulice grada bile su gotovo prazne.

Tiše nego što je očekivano Vukovar je proživio današnju utakmicu između Hrvatske i Srbije. Sve je prošlo bez ijednog incidenta ili bilo kakvog izgreda. Da je tako potvrđuju i iz Centra 112 gdje do 20.30 sati nisu zaprimili nijedan poziv vezan za utakmicu. Za svaki slučaj, na ulicama grada bile su primjetne pojačane policijske ophodnje.

Inače, u vrijeme utakmice ulice grada ostale su gotovo prazne. Na njima su se mogli vidjeti tek poneki slučajni prolaznici koji su također bili u žurbi da što prije dođu do kuće ili nekog lokala gdje se utakmica gledala organizirano.

Lokali čiji su vlasnici Hrvati bili su najvećim dijelom puni, a posjetitelji obučeni u navijačke dresove i s hrvatskim zastavama. U njima se navijalo, pjevalo i pljeskom pratilo svaki dobar potez vatrenih. Hrvatske navijače pomalo je iznenadila oprezna igra hrvatske izabrane vrste s obzirom na to da su očekivali od prve minute da se krene u opći juriš.

Mogao se čuti i po koji komentar kojim se komentirala taktika Igora Štimca. Međutim, već poslije prvoga gola stvari su došle na svoje mjesto i mogla se čuti samo navijačka pjesma. Po završetku utakmice u gradu se čula pokoja petarda, a uslijedila je i uobičajena vožnja automobilima po ulicama kojom se proslavila pobjeda.

Utakmica se pratila i u srpskim lokalima u Vukovaru iako ni u jednom od njih nije bilo organiziranog gledanja sraza Hrvatske i Srbije. Okupljeni posjetitelji već poslije prvog gola rekli su da je utakmica gotova i da Srbiju može spasiti samo turski sudac kada bi prekinuo utakmicu. – Najveći krivci za poraz Srbije su Mihajlović i Kolarov, a znatno im je pomogao i Brkić. Pratim nogomet, ali za Stevanovića, Radovanovića i Ignjovskog gotovo da nisam ni čuo. Zbog nekih gluposti nije pozvao Ljajića i Matića. Ova Srbija bi imala problema i s Luksemburgom, a ne reprezentacijom kao što je Hrvatska, rekao nam je jedan od Vukovaraca.

I dok u Vukovaru nije bilo organiziranog gledanja utakmice u okolnim selima, nastanjenima većinom srpskim stanovništvom, organizirali su se navijači kako bi je gledali uživo. I srpski navijači bili su obučeni u dresove srpske reprezentacije ili dresove Crvene Zvezde, Partizana… Atmosfera je bila odlična sve do prvog gola poslije kojeg je raspoloženje očigledno palo.

Jedno od takvih okupljanja zabilježeno je i u Borovu Selu, gdje se okupilo pedesetak većinom mlađih momaka. – Tužni smo zbog rezultata, ali nismo razočarani. Bit će bolje drugi put. Na gledanje utakmice pozivali smo navijače preko lokalne radiostanice pa tko dođe, dođe. Pozivali smo ih da dostojanstveno navijaju bez ikakvog vrijeđanja, psovanja ili bilo čega drugoga, rekao nam je jedan od organizatora ovog navijačkog okupljanja u centru Borova Sela. 

>> Pogledajte kako se pobjeda slavi diljem Hrvatske

Sve o utakmici Hrvatske i Srbije čitajte u našem specijalu

Komentara 5

Avatar Django
Django
22:18 22.03.2013.

E moji hrvatski građani pravoslavne vjere, zar ne bi bilo normalniije da ste navijali za svoju domovinu Hrvatsku? Sada bismo svi bili veseli i svi bismo slavili. Zajedno. A ovako? Ovako smo ustvari svi pomalo tužni.

MM
Mladen Mladenovic
21:23 22.03.2013.

Srbija je pobedila samu sebe. Igrači provincijalnog duha i lažne veličine nisu za ovaj sport.Da budem iskren, drago mi je što ne idemo jer bismo blamirali ovaj lepi sport.

AN
animcot
21:50 22.03.2013.

Bravo Hrvatska! I cestitam na komentaru Mladenovica, koji pametno stiti sport nogometa od provincijalaca iz susjedstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije