Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantan slučaj

Podignuta optužnica protiv osječkog policajca za ubojstvo studentice Mihaele Berak

Osijek: Održano mirno okupljanje  povodom ubojstva studentice Miheale Berak
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/5
18.03.2024.
u 16:15

Slučaj je izazvao brojne kontroverze, posebice zato što je osječko-baranjska policija sutradan prijavila svoga kolegu za blaže kazneno djelo

Marko Smažil (28), policajac koji je u rujnu u svom stanu u Osijeku iz službenog pištolja usmrtio i ustrijelio studenticu Mihaelu Berak (20), optužen je za ubojstvo. Šest mjeseci nakon te strašne tragedije, Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je optužnicu protiv mladog policajca.

-  Okrivljenika se tereti da je 20. rujna oko 22 sata, u nakani da liši života oštećenicu (20), iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu uslijed koje je oštećenica preminula na mjestu događaja. Državno odvjetništvo predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja istovjetnog ili sličnog kaznenog djela - izvijestilo je ŽDO Osijek.

Tragedija se dogodila 20. rujna kasno navečer, nakon što je nesretna djevojka došla u stan mladića s kojim se relativno kratko poznavala.

Slučaj je izazvao brojne kontroverze, posebice zato što je osječko-baranjska policija sutradan prijavila svoga kolegu za blaže kazneno djelo. Zaključak je policijske istrage, naime, glasio da je došlo do tragične nesreće pri kojoj je pištolj slučajno opalio, zbog nestručnog rukovanja službenim oružjem. Ukratko, hvalio se pred njom pištoljem i novom futrolom koju je baš kobnog dana zadužio. No, dva dana nakon smrti djevojke, Županijsko državno odvjetništvo iznenadilo je i objavilo da se mladog policajca ipak tereti za ubojstvo.

POVEZANI ČLANCI:

Sve je to izazvalo bijes javnosti, posebice informacija da je Smažil svojim kolegama prvotno tvrdio kako je pištolj opalio kada je bio u kupaonici, a djevojka u drugoj sobi, odnosno da se ubila. Ta je priča brzo pala u vodu. Marko Smažil je nakon 11-mjesečnog tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnu obuku za policijskog službenika te je u listopadu 2023. raspoređen na radno mjesto vježbenika u Postaji prometne policije Osijek, kao policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa. Osobno oružje je zadužio 9. kolovoza, a za njega je, izvijestila je jesenas policija, prošao obuku za sigurno rukovanje.

Nedugo nakon tragedije, Mihaelini bližnji pobrinuli su se da u javnost dospiju poruke koje je djevojka slala prijateljici i žalila se na Smažilovu posesivnost.

VIDEO Načelnik sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača o tragediji u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije