Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manifestacija

Počeo Oktoberfest - najpoznatiji festival piva

Oktoberfest
Arhivska fotografija
22.09.2012.
u 15:38

Oktoberfest privuče prosječno šest milijuna posjetitelja, od kojih je većina iz zemalja regije, a unatoč recesiji, organizatori se nadaju i ove godine dobrom odazivu posjetitelja.

Simboličnim otvaranjem bačve piva počeo je poznati muenchenski Oktoberfest, koji će u 16 dana održavanja ugostiti na tisuće posjetitelja glavnog bavarskog grada - ljubitelja pjenušaste tekućine.

Ispijanje piva na rujanskom festivalu tradicija je koja traje već 6 desetljeća, a pokrenuta je u čast vjenčanja bavarskog princa, poslije kralja Ludviga prvog, s Thereseom von Sachsen-Hildburghausen 12. listopada 1810. godine. S vremenom je prerastao u najpoznatiji festival na svijetu koji slavi pivo.

Posebna poslastica posjetiteljima su piva proizvedena prema stoljetnim recepturama, koje se inače čuvaju u tamošnjim muzejima.  Festival se održava uTheresenwieseu, na više od 30 hektara površine.  

Oktoberfest privuče prosječno šest milijuna posjetitelja, od kojih  većina dolazi iz susjednih zemalja, a unatoč recesiji, organizatori se nadaju i ove godine dobrom odazivu posjetitelja. Također predviđaju kako će se na Oktoberfestu popiti više od 6 milijuna litara piva i pojesti oko 400 tisuća poznatih bavarskih kobasica

Komentara 2

DU
Deleted user
18:35 22.09.2012.

6 milja posjetitelja! Pa tolko mi nemamo cijelu sezonu! :-)

ZT
Zagor TE-NEJ 78
22:14 22.09.2012.

Krigla piva 10€ pa ko voli nek izvoli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije