Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNA KARIN KNEISSL

VIDEO Plesala valcer s Putinom: Bivša autrijska šefica diplomacije preselila u Rusiju, prevezla i svoje ponije

Reuters Screenshot
14.09.2023.
u 11:38

Kneissl (58) je još 2018. godine punila naslovnice nakon što je odlučila Putina pozvati na svoje vjenčanje, a on je taj poziv i prihvatio

Nakon što je prije nekoliko godina punila naslovnice austrijskih i europskih portala zbog bliskosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, bivša austrijska šefica diplomacije Karin Kneissl ovih je dana preselila u Sankt Petersburg, zajedno sa svojim ponijima koji su bili prevezeni ruskim vojnim zrakoplovima. 

Kneissl (58) je još 2018. godine punila naslovnice nakon što je odlučila Putina pozvati na svoje vjenčanje, a on je taj poziv i prihvatio. S obzirom da su u to vrijeme u fokusu javnosti bile diplomatske trzavice zbog napada na agenta Sergeja Skripala, Kneissl je odlučila napustiti austrijsku vladu iduće godine. 

Još je dodatno izazvala kontroverze u 2020. kada se preselila u Francusku u kojoj je pisala kolumne za ruski medij Russia Today, a nedavno protjerivanje iz te zemlje nagnalo ju je na preseljenje u Rusiju, prenosi The Guardian.

- Zbog sankcija više nema letova niti pošiljki DHL-a za Rusiju. Zbog toga sam u Rusiju preselila iz Sirije, na čemu sam jako zahvalna - objavila je na Telegramu Kneissl.

Što se tiče vjenčanja na kojem je prisustvovao i Putin, on je stigao na imanje s buketom cvijeća, a nije imao ni problema u sporazumijevanju s obzirom na to da ruski predsjednik inače priča njemački. Kamere su tako snimile Putina koji je bio odmah pokraj para koji je stajao ispred matičarke, a kasnije je snimljen čak i ples Putina i Kneissl. Dvojac je zaplesao valcer te se na kraju i poklonio, a kasnije je dao i kratki govor. Također, na tom vjenčanju bio je i bivši premijer Sebastian Kurz.

POVEZANI ČLANCI:

Nakon svih kontroverzi, Kneissl se 2021. priključila upravo ruskog naftnog diva Rosnefta, no na toj poziciji dala je ostavku u svibnju prošle godine nakon što je Europski parlament zaprijetio sankcijama za sve Europljane koji su na rukovodećim ruskim pozicijama. Sada bi Kneissl, po svemu sudeći, u Rusiji trebala voditi centar Gorki, thinktank koji će se u sklopu Sveučilišta u Sankt Petersburgu baviti politikama Ruske Federacije. 

>> VIDEO Putin potvrdio da gađaju energetsku infrastrukturu u Rusiji

Komentara 8

ČI
Čife
14:59 14.09.2023.

Samoprozvana moralna policija u Beču: Pretukli tinejdžericu jer nije bila pokrivena

Avatar Sidewinder
Sidewinder
19:57 14.09.2023.

Ova žena je primitivna sirovina, kao većina Rusa. Samo nek ostane tamo.

Avatar El Indio
El Indio
00:11 15.09.2023.

A zasto se nasi troli ne presele u Rusiju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije