Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ozlijeđeni Berlusconi oporavljat će se 20 dana

BERLUSCONI
AFP
13.12.2009.
u 19:10

Talijanski mediji izvještavaju da je od od silna udarca "pao kao pokošen". Na fotografijama se vidi da mu je gornja usnica razrezana te da ima krvavo lice. Napadač je 42-godišnji psihički bolesnik Massimo Tartaglia.

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi ostao je u milanskoj bolnici gdje se liječi od ozljede zadobivene u nedjelju navečer u Milanu nakon jednog mitinga, te će se, kako su najavili liječnici, oporavljati 20 dana. Napadač Massimo Tartaglia (42) odmah je uhićen. Riječ je o psihički labilnoj osobi koja se već deset godina liječi od psihičkih poremećaja. Berlusconija je pogodio maketom milanskog Duoma, onom koja se kupuje kao suvenir, a imao je i sprej s ljutom paprikom, koji najčešće nose žene za obranu od eventualnih napadača. Tartaglia radi kao grafičar u tvrtki njegova oca i nije upisan u nijednu političku ili drugu organizaciju.

Berlusconi je u Milanu održao miting nakon kojeg ga je, prije negoli je ušao u automobil, suvenirom milanske katedrale pogodio napadač Tartaglia. Berlusconiju su izbijena dva zuba, razbijen mu je nos i prepolovljena mu je usnica. Izgubio je dosta krvi i smješten je u bolnicu San Raffaele, u milanskom predgrađu, u blizini TV -studija njegove tvrtke Mediaset. Premijerov liječnik Alberto Zangrillo izjavio je nakon, što je Berlusconiju učinjena računalna tomografija, kako će pacijent najmanje 20 dana provesti na odmoru.

- Osjećam se dobro - rekao je Berlusconi dok su ga odnosili na nosilima iz hitne pomoći prema bolničkom odjelu s vrećicom leda na licu. Svojim suradnicima Berlusconi je kazao kako je napad na njega plod stalnih napada i pisanja protiv njegove vlade, te je poručio kako se neće zaustaviti. Berlusconiju stižu poruke potpore i osude napada. Čin su osudili od predsjednika republike Giorgija Napolitana do političara oporbe.

Berlusconi je još kazao kako mu je "čudom" spašeno oko, jer da ga je predmet pogodio koji milimetar više... Alessandro Tartaglia, otac napadača Massima, rekao je kako je njegov sin i cijela obitelj uvijek glasovala za lijevi centar, ali nije postojala mržnja prema Berlusconiju.

- Massimo je psihički labilna osoba, ali nikada nije nikome učinio zlo i nikada se nije bavio politikom - izjavio je napadačev otac Alessandro Tartaglia.

Ključne riječi

Komentara 93

AB
abendblatt
09:35 14.12.2009.

Da ima bradu ja bi pomislio da je Mesic.

BA
baltazar
20:06 13.12.2009.

Gle i njegova njuška je njuška.

JA
japa
21:57 13.12.2009.

Neznam tko je od ove dvojice aktera veći duševni bolesnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije