Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokaži dozvolu

Ovo je 15 zemalja u kojima žena ne može raditi bez muževe dozvole

zadnja
VL
25.09.2013.
u 21:00

Ako ste žena i tražite posao, u čak petnaest zemalja svijeta morat ćete donijeti pisanu potvrdu supruga koji vam daje dopuštenje da radite

Ako ste žena i tražite posao, u čak petnaest zemalja svijeta morat ćete donijeti pisanu potvrdu supruga koji vam daje dopuštenje da radite! Rezultat je to istraživanja koje je provela Svjetska banka na temu ravnopravnosti muškaraca i žena u dobivanja poslova.

Suprugova potvrda da smijete raditi potrebna vam je u Siriji, Kamerunu, Nigeriji, Mauritaniji, Gabonu, na Zapadnoj obali i u području Gaze, Demokratskoj Republici Kongo, Boliviji, Gvineji, Iranu, Kuvajtu, Jordanu, Sudanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Istraživanje je pokazalo još jedan zanimljiv podatak: 79 država ima neki oblik restrikcije vezan za poslove koje žene smiju raditi, a još je zanimljivije da u Rusiji postoji čak 456 zanimanja koja su ženama zabranjena. Između ostalih vodoinstalaterka, upravljačica poljoprivrednim strojevima, instalaterka antenskih sustava i slično. Hrvatska se u istraživanju spominje samo u kontekstu produljenja radnog vijeka za žene.

>>Žene ne vjeruju sustavu, a sad će ih za to i kazniti – sa 30.000 kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije