Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštajno pismo

'Nisam ja manijak. Onaj tko mi se zamjerio mora ići sa mnom'

Viktor Tolj
Foto: Arhiva VL
1/4
25.03.2015.
u 16:29

Ovim pismo želim reći hrvatskoj javnosti da ja nisam neki manijak koji je iz čista mira poveo na onaj svijet nedužnu osobu ili više njih, stoji u Toljevu pismu

S oproštajnim pismom u džepu Viktor Tolj (57) u ponedjeljak je ušetao u ured odvjetnika Vlatka Vidakovića, baš kao i u odvjetnički ured Vjenceslava Arambašića točno osam godina ranije. Otkrivamo što je napisao na papir 2007.:

"Ovim pismo želim reći hrvatskoj javnosti da ja nisam neki manijak koji je iz čista mira poveo na onaj svijet nedužnu osobu ili više njih. Jednostavno, onaj tko mi se zamjerio mora poći sa mnom. A kako je moj rok trajanja 50 godina, došlo je vrijeme za to", napisao je Tolj tada.

Arambašićevi su, naime, zastupali ženu s kojom se Tolj sporio pa je smatrao da mu duguju izgubljeni novac. Taj ga je slučaj, smatrao je, "pokopao".

Živio je, opisao je, "superkvalitetno i avanturistički". Imao je puno "love i žena", a nikada u životu nije radio.

"Ja ne mogu živjeti bez skitnje i žena, a nažalost, to ide uz mladost. Mislio sam da ću vječno biti mlad", napisao je. Mrzi strane kapitaliste pa je, naveo je, podigao 30.000 eura kod "onih Talijana", misleći na jednu banku, "kako bi ih oštetio". Pismo je završio pozdravom "Adio".

Osuđen je na tri godine zatvora zbog otmice. Vještak je ocijenio da ima poremećaj ličnosti, a očituje se u nepokoravanju normama i odsustvu grižnje savjesti. Bolovao je od PTSP-a, a ranio ga je geler u nogu i trbuh u Antunovcu 1991., zbog čega je bio 90-postotni invalid. Živio je 70-ih i 80-ih u Italiji i Njemačkoj, gdje se "bavio raznim poslovima na rubu zakona". Odležao je u zatvoru zbog krađe i lažne putovnice. Kada se zaratilo, kazao je u istrazi, vratio se u Hrvatsku i pridružio vojsci. Umirovljen je 1993., otvorio je štedno-kreditnu zadrugu, no taj mu je posao propao.

>> Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'. Ubio ga bivši klijent!

>> Ovo su zločini koji su potresli Hrvatsku

Komentara 27

RO
rodjo123
17:21 25.03.2015.

Tipično, ali tipično smeće. Daj aute, novce, nekretnine, sve daj, a ja cu sjediti u birtiji i ganjati male dr......Tipičan kriminalac i psihopat, možeš misliti motivacije s kojom se on ukpjucio u rat - pljačka, ubijanje, otimanje......Gori u paklu Viktore.

AZ
antonio_zg
16:48 25.03.2015.

95% komentara prije par dana išlo je tezom: odvjetnik je zasluzio sto je dobio; sigurno ga je negdje oderao i unistio mu zivot..... Nit ga je unistio nit mu je bio duzan..... Ali 30 000 EUR od 'mrskih talijana' potrošeno, mladost otisla, 90% invaldinosti pa je teško živjeti starim životom.... Prica uvijek ima i drugu stranu i u velikom broju slucajeva suzne oci ne znaci da je netko u pravu....

AN
anticenzura
16:56 25.03.2015.

Pa kad je kriminalac priznao da je kriminalac. Ni jedan zatvorenik, cak ni teski ubojica, nikada nece reci za sebe da je kriv. Uvijek govore da su nevini u zatvoru. Tako i ovaj nesretnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije