Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Oluja nije mit, nego povijesna činjenica pobjede nad zločinom

14.08.2023. u 08:27

Kako su se Francuzi i Nijemci pomirili nakon Drugog svjetskog rata? Tako što je Njemačka denacificirana, tako što su Nijemci suočeni s vlastitom prošlosti, tako što su mnogi najodgovorniji zločinci kažnjeni, tako što se u školama uči o onome što se događalo, Njemačka je plaćala odštetu... I nikad nitko nije osporio Francuskoj da ne smije previše na sva zvona slaviti pobjedu nad nacizmom, kao ni Englezima, ili Amerikancima, ili Rusima.

Komentara 11

DE
Demigodessnixie
10:05 14.08.2023.

Oni koji zele da prestanemo slaviti Oluju, zele izjednaciti krivnju, a sve radi novog "bratstva i jedinstva" diljem regiJona...Hrvatska je cinjenica s kojom se oni nikad nece pomiriti, a sve sto rade samo koristi tudjim imperijalistickim interesima: EU, Srbije, Velike Britanije, SAD, Njemacke i koga sve ne...isti oni koji su molili Boga da nas JNA pregazi sada nas guraju natrag na balkan, regiju, nase prostore, a u biti u srpski svet...dovoljno je vidjeti Crnu Goru i BiH pa da zakljucimo kako bi nam tamo bilo

EJ
ejStef
09:07 14.08.2023.

Pobjedu nad fašizmom i nacizmom slave Rusi, neke bivše sovjetske države, Srbija i CG, dok ostali slave završetak 2. svjetskog rata... Što se tiče nas, od završetka rata postoji stalan pritisak na Hrvatsku jer očito za neke nije ispalo kako su željeli. Imali smo strašnu hajku od strane međunarodne zajednice, predvođenu Britancima, a i danas se medijski izjednačava krivnja, dok se krivotvori povijest za sve ratove ovdje... Ako pogledate malo što se uči u Vel. Britaniji, to kao da su knjige pisane u Beogradu, a i u Americi se promijenio odnos (nakon posjeta Josipovića i serije predavanja)... Mediji i ono što pišu uvjetovano je vlasništvom istih ili o onome tko piše i tko plaća članke, pogledajte malo koje novine predvode negativnu propagandu za hrvatski turizam. To je isto kao da pogledate koji novinari pišu protiv Oluje...

Avatar Moodleen
Moodleen
13:45 14.08.2023.

Jedini mit je da postoji pošteni srb. Možda na nekom drugom planetu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije