Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi z10 i q10

Odgovor iPhoneu: Predstavljeni novi uređaji iz linije BlackBerry 10

blackberry (1)
Reuters/PIXSELL
30.01.2013.
u 17:46

Z10 izgledom se dosta razlikuje od dosadašnjih modela BlackBerryja

Research in Motion danas je, nakon više odgađanja, konačno predstavio novu liniju pametnih telefona s operativnim sustavom BlackBerry 10. Novi uređaji Z10 i Q10 imaju brže pretraživače, razne nove mogućnosti, pametne kamere te, za razliku od dosadašnjih modela BlackBerryja, veliku "knjižnicu" aplikacija, uključujući i usluge kao što su Skype i popularnu igru Angry Birds.

– Definitivno smo na putu transformacije, putu koji neće transformirati samo našu tvrtku i brend, već i na putu koji će, u što iskreno vjerujem, transformirati mobilne komunikacije u istinsko mobilno računalstvo – rekao je glavni izvršni direktor RIM-a Thorsten Heins.

Dok Q10 izgleda kao tipični BlackBerry, Z10 dosta je drukčiji – ima veliki ekran osjetljiv na dodir, bez tipične tipkovnice, čime očito želi konkurirati iPhoneu, Samsungovom Galaxyju i sličnim smartphoneima.

Kanadska tvrtka čiji su proizvodi nekad bili simbol poslovnog svijeta u posljednjih nekoliko godina sve se teže nosi s rivalskim proizvodima iz Applea, Samsunga i drugih tvrtki. Očito su odlučili okrenuti novi list i krenuti iznova jer je Heins na predstavljanju rekao da RIM napušta ime koje drži od osnivanja 1985. godine – odsad će nositi ime svojih proizvoda, BlackBerry.

>> RIM novim BlackBerryjem bez tipkovnice izaziva Apple

Komentara 3

DU
Deleted user
19:30 30.01.2013.

dzabe mu blekberi..bolje neka one zube ispegla

CI
cickova
08:52 31.01.2013.

zasto vi novinari usporedjujete sve sa appleom i samsungom. Prvo nije apple, nego iPhone, jer apple ima niz drugih proizvoda, a s druge strane samsung je samo jedan u nizu (istaknuti) proizvodjac svega i svacega, a eto mobile im nosi android. Postoje kompletniji uredjaji od samsunga, htc recimo, sony, motorola, pred kojima se samsung moze sakrit, al eto sje su se s marketingom

V4
Vladimir12-4
12:04 31.01.2013.

cickova Zasad je Samsung otisao najdalje, sto se tice androida, iako ostali nisu losi, kao HTC. Blackbery je uvjek bio los, mozda se popravi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije