Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noviteti u zagrebu

Objavljujemo dobitnike ulaznica za Hrvatski auto festival na Jarunu

'Rimac05_nnn_aut_230812'
Foto: Rimac Automobili
1/3
29.08.2012.
u 15:00

Dok-Ing Cabrio na Jarunu će doživjeti svjetsku premijeru, a bit će izložen i Rimac Concept One s 1088 KS

Hrvatski auto festival (HAF) - prvo izdanje novoga događaja kojem je cilj okupiti autoindustriju u Hrvatskoj te uvesti malo optimizma u pretmurno ozračje tržišta automobila - održat će se u subotu i nedjelju (1. i 2. rujna) na zagrebačkom Jarunu, na Otoku hrvatske mladeži. Datum nije slučajno odabran. Naime, slijedi početak nove školske godine pa će predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog auto kluba, partneri projekta, na Jarunu skrenuti pažnju na sigurnost u prometu.

>> Ulaznice za festival dobili su: Marko Velzek, Marina Zadravec, Matija Piljek, Suzana Bedeković i René Posavec. Sretni dobitnici ulaznica mogu se s osobnom iskaznicom javiti na portu zgrade Večernjeg lista (Oreškovićeva 6H/1, 10010 Zagreb) do petka, 31. kolovoza u 17 sati.

Premijera Dok-Ing Cabrija

S obzirom da Zagreb Auto Showa već godinama nema, HAF će Hrvatima nakon dugo vremena biti prilika na jednom mjestu razgledaju čitavu ponudu autoindustrije, te da vide najnovije modele. Lista automobila koji će u Hrvatskoj biti premijerno pokazani sve je veća. Primjerice, izložen će biti električni superautomobil Rimac Concept One s 1088 KS, kao i također električan Dok-Ing Cabrio koji će na Jarunu doživjeti svjetsku premijeru.

Najavljene su i hrvatske premijere modela Chevrolet Cruze SW, redizajniranog Infinitija FX, kao i posebna serija Renault Megane R.S. Red Bull Racing RB7. Posjetitelji će prvi puta u Hrvatskoj moći vidjeti i Hondu Accord Type S dizel, koja donosi jači 2,2 dizelski motor od 180 KS. Premijeru će imati i Fiat Panda Van - hrvatska prerada nove Pande napravljena u Auto Gašpariću.

Dolaze i oldtimeri

Domaćoj publici premijerno će se predstaviti i Range Rover Evoque, kompaktni premium SUV model. Evoque je dosad najmanji, najlakši i najštedljiviji Range Rover.

Posjetitelji će izložene modele moći razgledati od 9 do 19 sati. Jednokratna ulaznica košta 20 kuna, a djeci je ulaz besplatan. Karte će se prodavati samo na ulazu u Festival, a kako bi HAF zaisat mogao biti mjesto za cjelodnevno druženje uz automobile organizirana je i bogata ponuda jela i pića po povoljnim cijenama.

Uz predstavljanje novih modela iz autoindustrije, HAF je zamišljen i kao mjesto okupljanja klubova ljubitelja auto marki. Također, stari automobili u besprijekornom stanju bit će izloženi diljem Otoka, a poseban događaj bit će Desant na Jarun u kojem se očekuje preko stotinu oldtimera iz cijele Hrvatske. Očekuje se da će ovoga vikenda više od 500 automobila izloženih na Otoku hrvatske mladeži razgledati oko 35.000 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
maklin
10:46 30.08.2012.

Šteta što se za vikend u ZG-u najavljuje velika kiša za oba dana ovog festivala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije