Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napeti odnosi

Erjavec prijeti: Možda Hrvatska nikad ne uđe u Europsku uniju!

'04.12.2011., Ljubljana, Slovenija - Prijevremeni parlamentarni izbori 2011. Karl Erjavec. Photo: Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL'
'Bostjan Tacol/Zurnal24/PIXSELL'
18.01.2013.
u 22:25

Slovenija je jedina članica Europske unije koja još nije ni pokrenula proceduru ratifikacije

Hrvatski i slovenski financijski stručnjaci koji pregovaraju o slučaju Ljubljanska banka, Zdravko Rogić i Franc Arhar, neće se kako je bilo planirano sastati u utorak u Sloveniji, već tjedan dana kasnije, jer je Arhar ozlijedio nogu, piše Novi list.

Ovakav rasplet događaja najmanje odgovara Hrvatskoj jer će dodatno usporiti cijelu priču oko slovenske ratifikacije hrvatskog ugovora pristupanju Europskoj uniji. Što zbog političke krize u kojoj se očekuje pad vlade Janeza Janše, što zbog slovenskog uvjetovanja ratifikacije povlačenjem ovlasti hrvatske vlade za tužbe protiv Ljubljanske i Nove ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima.

Slovenija je jedina članica Europske unije koja još nije ni pokrenula proceduru ratifikacije hrvatskog ugovora u svom parlamentu.

Rješenju problema ne pridonosi svojim izjavama ni slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec koji je kazao kako Hrvatska ukoliko ne ispuni zahtjev Slovenije možda ne uđe 1. srpnja u Europsku uniju.

- Ako propusti taj rok, može se dogoditi da Hrvatska nikad ne postane punopravna članica EU, zaprijetio je Erjavec.

>>Slijedi ratifikacija u V. Britaniji i Belgiji, Slovenci još prijete

Komentara 199

IV
Ivo34575
23:36 18.01.2013.

ako ne uđemo zbog njih 1.7 onda za dug ljubljanske svim slovenccima treba zaplijeniti sve vikendice na jadranu pa nek si rješavaju to sa svojm vladom. Ako hoće vikendice natrag ima da glasaju za ulazak na referendumu.

DU
Deleted user
22:52 18.01.2013.

Ja sam slovence uvijek smatrao "alpskim srbima"!

BR
BratCroat
11:56 20.01.2013.

Balkanska patetika i mitomanija. Slovenija ne blokira Rvacku več Rvacka sama sebe jer ne poštuje ugovora o nasljedstvu SFRJ i to je jedina i cijela istina. Imaju Slovenci preća posla nek da se stalno natežu balkancima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije