Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedna BiH postala je obećana zemlja za bjegunce od pravde

Novi pravosudni skandal: I Golemović pobjegao u rodnu BiH!

dražen golemović
24 sata
Autor
Ivanka Toma
29.10.2009.
u 23:30

Rođen je u Derventi pa u tom gradu, kao i u Bosanskom Brodu, ima prijatelja i rodbine; Nakon što je pušten na slobodu bjegunac je u Poreču bio samo nekoliko dana

Dražen Golemović, prvooptuženi u predmetu Ipsilon koji je USKOK-ov ogledni primjer za slučaj takozvane kapilarne korupcije pridružio se popisu hrvatskih optuženika koji su se od ruke pravde sklonili u susjednu BiH.

Uz Branimira Glavaša i kirurga Ognjena Šimića, Golemović, javnosti poznat kao kum Vjeke Sliška koji se oženio njegovom udovicom i prometnuo se u uspješna graditelja istarskih vila, stavio se na popis poznatih koji su se od hrvatske pravde sklonili u BiH. Usto je druga osoba koja je u BiH pobjegla sudu u Rijeci.

Ima državljanstvo
Protiv Golemovića je USKOK 9. listopada podignuo optužnicu, no Županijski sud u Rijeci istoga ga je dana pustio iz pritvora. USKOK-ovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio za tri tjedna i predmet je vraćen sudu u Rijeci na ponovno odlučivanje. Danas je Županijski sud u Rijeci promijenio prijašnji stav i odredio da Golemovića ipak treba pritvoriti.

No pravosudna predomišljanja trajala su predugo. Golemović je u BiH, ima tamošnje državljanstvo i očigledno mu nije u planu trčati natrag u pritvor. Njegov odvjetnik Predrag Jošanović kaže kako “misli da Golemović nije pobjegao”. – Nismo se čuli pa ne mogu reći gdje je. Znam da mu je pritvor određen zbog bijega jer da je otišao u BiH, a nije se javio sudu – kaže Jošanović i dodaje kako će se žaliti na rješenje Županijskog suda u Rijeci.

Prema dobro informiranu izvoru, Golemović nije gubio vrijeme pošto ga je na početku mjeseca sud pustio na slobodu. Kod kuće u Vrsaru pokraj Poreča proveo je vrlo kratko vrijeme. Prve dane na slobodi proveo je u Zagrebu, a onda se zaputio ravno u BiH. Golemović je rođen u Derventi, a ondje, kao i u Bosanskom te Slavonskom Brodu ima podosta rodbine i prijatelja.

Nisu svi pritvoreni
Prema nekoliko osoba upućenih u slučaj, Golemović je prije manje od tjedan dana pribavio nove dokumente u BiH, što je također upućivalo na to da se ne namjerava vratiti u Hrvatsku gdje ga čeka sudski postupak i opasnost od ponovna pritvaranja.

Podsjetimo, protiv Golemovića je podignuta optužnica zbog poticanja na zlouporabu položaja i podmićivanje općinske tužiteljice, pročelnika u uredu Porezne uprave te šest policajaca. Osobe koje su bile s njim u nezakonitim odnosima također su optužene, ali nisu svi bili pritvoreni.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
10:37 30.10.2009.

prirast stanovništva u bosni i hercegovini u naglom je porastu

OB
-obrisani-
16:35 30.10.2009.

Opet ovaj spominje Bosance i ercegovce. Jel nasa greska sto Hrvatska nije napravila ugovor o izrucivanju sa Bih. I sta svi su lopovi, evo ja nisam nikad ukro ni olovke a niko drugi u mojoj obitelji isto. A to stosto zelis Srbe nazad mjesto ercegovaca samo potvrdjuje staru tezu o mazohistickim tendencijama djela Hrvata (srecom manjeg djela) - trazi gospodare nazad - to su one cuvene \"guske u magli\". Odnosi se i na ove koji ti daju pluseve. Samo bi priupito kako zovete Hrvate u Madjarskoj i Austriji, jesu li to Madjari i Austrijanci?

MA
maraton
10:04 30.10.2009.

Ima li sada pravo glasovat na predsjednićkin izborima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije