Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAO OSTAVKU

Nikša Antica više nije ravnatelj Opće bolnice Karlovac

Karlovac: Izvanredna konferencija za medije Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
16.12.2022.
u 16:25

Podsjetimo, Nikša Antica ravnatelj je karlovačke Opće bolnice od kolovoza 2020. godine kamo je došao iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije

Nikša Antica podnio je ostavku na mjesto ravnatelja karlovačke Opće bolnice i to neposrednoj prije današnje sjednice Upravnog vijeća bolnice. 

- Upravno vijeće Opće bolnice Karlovac uoči današnje sjednice primilo je zahtjev ravnatelja Opće bolnice Karlovac Nikše Antice za raskidom Ugovora o radu iz osobnih razloga, zaključno s danom 31.12. 2022. godine. Upravno vijeće prihvatilo je njegov zahtjev i razriješilo Nikšu Anticu dužnosti ravnatelja zaključno s 31.12.2022. godine, te je vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovalo dosadašnju zamjenicu ravnatelja dr. Ivanu Kovačić, s 1.1. 2023. - stoji u priopćenju Kristijana Čujka, predsjednik Upravnog vijeća bolnice.

Natječaj za izbor ravnatelja Opće bolnice Karlovac bit će, navode, raspisan u zakonskom roku.

Podsjetimo, Nikša Antica ravnatelj je karlovačke Opće bolnice od kolovoza 2020. godine kamo je došao iz Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Njegova je ostavka iznenađenje, no činjenica je da dolazi u turbulentno vrijeme u kojem se svakoga dana mogu čuti kritike na reformu zdravstva koja slijedi i po kojoj će, među ostalima, sve opće bolnice umjesto pod kapom županija, ubuduće biti pod kapom države.

Istina je i da je karlovačka bolnica opterećena golemim dugovima, po čemu nije jedina, a istina je i da se ravnatelj Antica nedavno našao na udaru kritika javnosti nakon što je objavljeno anonimno pismo djelatnika bolnice u kojem se spominju loša kadrovska rješenja u bolnici, veliki dugovi, loši međuljudski odnosi, zapošljavanje po 'kumovskoj liniji za što je prozvana saborska zastupnica Maja Grba Bujević, te nezavršena sistematizacija. Ravnatelj Antica opovrgnuo je optužbe nazvavši ih neutemeljenima i zlonamjernima.

VIDEO: Dala je otkaz i otvorila farmu za životinje s invaliditetom: 'Naša misija je pružiti ljubav životinjama koje su bile zlostavljanje'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije