Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glas za rezoluciju

Nikolić: U životu sam izgubio mnogo, ali ne smijem i Kosovo

tomislav nikolic
Reuters/PIXSELL
13.01.2013.
u 10:10

Politička platforma za razgovore predviđa da svako rješenje dijaloga Beograda i Prištine mora biti u skladu s Ustavom i Rezolucijom 1244 i da Srbija ne priznaje neovisnost Kosova.

Poslije višesatne burne rasprave članovi Skupštine Srbije noćas su, poslije ponoći, usvojili Rezoluciju o Kosovu i Metohiji.

Za usvajanje Rezolucije glasovalo je 175 glasova dok ih je 19 bilo protiv i to skupštinari iz redova DSS-a, LDP-a, LSV-e i samostalnog poslanika Rize Haljimija. Prethodno je skinuta i oznaka tajnosti sa telsta platforme koji će uskoro biti objavljen na stranicama Vlade Srbije i tako biti dostupan na uvid svim građanima.

Rezolucijom se predviđa da svi budući dogovori s Prištinom moraju biti u skladu s tim dokumentom, a posebno se inzistira na uspostavljanju Autonomne zajednice srpskih općina. Prvobitni tekst rezolucije izmjenjen je s tri amandmana koje je predložio Odbor za Kosovo i Meothiju, a koji su uslagašeni na zajedničkom sastanku predsjednika i premijera sa šefovima poslaničkih grupa.

Ne priznaju Kosovo

Politička platforma za razgovore s predstavnicima privremenih institucija samoupravljanja u Prištini predviđa da svako rješenje dijaloga Beograda i Prištine mora biti u skladu s Ustavom i Rezolucijom 1244 te da Srbija ne priznaje neovisnost Kosova.

Navodi se i da se u dijalogu s Prištinom polazi od toga da svako rješenje bilo općeg ili posebnog pitanja o privremenom, prijelaznom ili konačnom statusu pokrajine, položaju Srba ili zaštiti verskog ili kulturnog naslijeđa mora biti u skladu s Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244.

- Imamo odgvornost, a vi se osobno žrtvujte koliko hoćete, ali nemojte sve pozivati na časne poraze. Dajte da jednom pobjedimo na tom Kosovu, dajte da zajedno pobjedimo, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić odgovarajući na optužbe dijela oporbe da je aktualna Vlada Srbije postavila granicu između Srbije i Kosova.

- Neki ljudi za osam godina nisu smjeli rješavati pitanje KiM. U životu sam izgubio mnogo, ali ne smijem i Kosovo, jer nije moje, rekao je poslanicima predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

>>Srbi sa sjevera Kosova nezadovoljni rezolucijom

 

Komentara 8

DU
Deleted user
11:36 13.01.2013.

"Nikolić: U životu sam izgubio mnogo, ali ne smijem i Kosovo" Zar taj bedak ne razme da je Kosovo za Srbiju davno izgubljeno još onda kada je Milošević izgovorio onu svima poznatu: "Ne čujem dobro, nitko ne sme da vas bije.... " Baš kao ta rečenica naročito onaj drugi dio obična je laž kao i ovo blebetanje. Predat će sam Nikolić Kosovo to jest priznat će mu samostalnost i to vrlo brzo.

DE
dejure
10:27 13.01.2013.

Ajde priznajte, pa makar i u FUS - noti - ko prizna pola mu se prašta ....

KA
karambita
11:30 13.01.2013.

Ne serite, Kosovo je otkinuto od Srbije u interesu NATO i Amera. Kosovo je bogato rudama i tu je sva poanta. Boli Amere qurac za gradjane Kosova, tamo se zivi kao u getu...danas je sve interes i nista vise....da su Ameri imali interesa u Hrvatskoj, mozda bi danas Krajina postojala kao drzava...isto kao Kosovo u Srbiji....ovo je realno gledanje na stvar, a ostalo je sve prica za malu djecicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije