Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznati razlozi

U saboru se nije glasalo o Bajićevom izvješću. Kajin: To je da se čovjek prekriži!

damir kajin sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.02.2014.
u 13:47

Ovo nije zadovoljilo šefa Hrvatskih laburista Dragutina Lesara koji je tražio da se točno navede koji uvjeti nedostaju da Sabor odlučuje o izvještaju DORH-a

Iako se očekivalo da će saborski zastupnici danas glasati o izvješću o radu DORH-a u 2012. godini, to se danas nije dogodilo, a ni na uporno inzistiranje oporbe da im se objasni zbog čega, konkretan odgovor nisu dobili. Tijekom ovotjedne rasprave o tom izvješću većina saborskih klubova ga je podržala.

Prvi je reagirao nezavisni Damir Kajin koji je predsjednika Sabora Josipa Leku pitao zašto su u glasovanju preskočeni to izvješće te dva zakonska prijedloga IDS-ovog Valtera Boljunčića.

- Nije spremno za glasanje - kratko je odgovorio Leko, a Kajin je nakon toga pitao da mu objasni zašto to nije spremno, no Leko je samo ponovio da nije spremno.

- Mislim da zastupnici žele znati zašto se o tome nije glasalo. To je da se čovjek prekriži – primjetio je Kajin.

Malo kasnije isto je objašnjenje tražio i HDZ-ov Gordan Jandroković.

- Ima li objektivnih razloga zašto o tome nismo glasali? Je li razlog tome što se događa u Sisačko-moslavačkoj županiji i nedjelovanje DORH-a slučaju županice Marine Lovrić Merzel? Zbog interesa javnosti bilo bi korektno da nam kažete zašto ne glasujemo o izvješću – zanimalo je Jandrokovića. Nije dobio ništa bolji odgovor nego Kajin.

- Nisu se stekli razlozi za odlučivanje. Rekao sam sve što znam – kratko je komentirao Leko bez dodatnog pojašnjavanja.

Ovo nije zadovoljilo šefa Hrvatskih laburista Dragutina Lesara koji je tražio da se točno navede koji uvjeti nedostaju da Sabor odlučuje o izvještaju DORH-a?

- Mišljenja Vlade i radnih tijela postoje, rasprava je završena. Nikakvih novih dokumenata nema. Amandmani se ne mogu ulagati na izvještaj. Ne razumijem vaše objašnjenje. Koji uvjeti i po kojem članku Poslovnika nedostaju – tražio je Lesar jasan odgovor.

- Sve što sam mogao, znao i trebao, rekao sam. Ne možete cijediti nešto čega nema – škrto je zaključio Leko.

Nikome od zastupnika nije jasno kakvih to uvjeta nema niti zašto se nije glasalo o izvješću o radu DORH-a, jednako kao što ni Valter Boljunčić nije dobio nikakvu uputu zašto se nije glasalo niti o njegovim prijedlozima.

Kasnije su zastupnici samo ironično komentirali "možda je presuh zrak u sabornici" ili " možda temperatura nije dovoljno dobra". S obzirom da konkretno objašnjenje nije moguće dobiti, ovo je jedino s čime su mogli baratati.

>> Novak zbog Luke Ploče poziva Bajića

Komentara 6

CR
crocro
15:06 07.02.2014.

Mogu manipulirati, mogu nekome pogodovati, ne trebaju dati odgovore saborskim zastupnicima, mogu raditi što god hoće, oporba se javi ali završava tako kao i da oporbi paše, narod nije bedast da ne vidi što se u Hrvatskoj događa, narod nije slijep, sve mogu zaustaviti, sve si mogu prilagoditi kako im paše. Jedino što ne mogu je zaustaviti vrijeme a vrijeme im ne ide na ruku, vrijeme leti i donosi nove izbore. Oni ih ne mogu zaustaviti. Mora se roditi nova domoljubna Hrvatska, moraju se stvoriti nove vrijednosti i novi odnosi na Hrvatskoj političkoj sceni. Zato se veselim lustraciji i novim počecima sa Svezom za Hrvatsku. Ako me ne iznevjere od danas do izbora, moj glas im već putuje i doći će na vrijeme i sa voljom. Današnja oporba nije dovoljno moćna, nema dovoljno intersa a mnoge stvari im odgovaraju kao i poziciji. Zato nema promjena niti napretka. Ali zato se fotelje mogu u trebaju mijenjati.

KA
kafka
14:59 07.02.2014.

Maske još uvijek padaju ! Sve se vidi sve se zna, a Hrvatska nam propada. .

XA
xaron
19:05 07.02.2014.

Brzina kojom propada SDP obećava da će u jako kratkom roku dostici pa i daleko (do kraja mandata) prestici HDZ u mutnom poslovima. Katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije