Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS POMOGAO

Nevjerojatni detalji akcije spašavanje rodilje iz Paklenice: 'Nije znala da je trudna. Porodila se sama u WC-u'

Foto: HGSS
1/2
29.07.2023.
u 19:35

Ginekologinja je navela kako je ranije bila na porodima trudnica koje nisu bile svjesne da su trudne, ali u ovakvim uvjetima nikada do sad te je potvrdila kako ni majka nije ni znala da je trudna.

HGSS izvijestio je u subotu popodne o tome kako su sudjelovali u akciji spašavanja mlade strane žene koja se porodila u objektu Lugarnica u NP Paklenica, a dodatne detalje o tom događaju otkrile su anesteziologinja Anela Ušanović i ginekologinja Dorom Perinčić koje su kao članice HMP-a svjedočile tom nevjerojatnom trenutku. Naime, pokazalo se kako djevojka nije ni znala da je trudna.

Ušanović je ispričala za RTL kako ovo nije bila rutinska intervencija i da nije nikad sudjelovala u ovakvom zahvatu.

"Mogu reći da smo svi skupa imali sreće da sam danas bila u sklopu dežurne ekipe, da smo se prvi našli na mjestu događaja. Porod je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u wc-u u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekologinja koja je i meni olakšala pomoć", tvrdi.

VEZANA VIJEST

Ginekologinja je navela kako je ranije bila na porodima trudnica koje nisu bile svjesne da su trudne, ali u ovakvim uvjetima nikada do sad te je potvrdila kako ni majka nije ni znala da je trudna.

​Otežana komunikacija

Hrvatska gorska služba spašavanja imala je tijekom svojeg postojanja brojne akcije i dok sam spomen imena organizacije budi nadu kod Hrvata da će sve poći po najboljem, današnja akcija će ući u anale.

"Danas u 14:51 sati, naši dežurni spašavatelji su dobili dojavu o porodu u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Prije dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je djevojčicu uz asistenciju djelatnika Nacionalnog Parka. Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gdje su predani HMP timu. Komunikacija tijekom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala. U akciji je sudjelovalo  7 članova HGSS-a, tim HMP-a i liječnica", naveli su na svojim stranicama i dodali kako posebno žele istaknuti iznimnu suradnju s djelatnicima NP Paklenica.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar possibilis
possibilis
20:15 29.07.2023.

Jeeeej! Najljepse spasavanje ikad! Bravo beba, bravo HGSS, bravo lijecnica, bravo (zbunjena) mama! Odlicna vijest i sretan zavrsetak potencijalno opasne situacije. Roditi u klancu! Pa taj bebac mora postat cuvar Paklenice kad poraste.

JU
juma
20:47 29.07.2023.

Izgleda kako nikome nije jasno da su u pitanju ilegalni migranti?

Avatar Bongozg
Bongozg
20:17 29.07.2023.

ja sam odrastao u uvjerenju da su zene majke i kraljice svakog doma. Da znaju kuhati kao Karapandza, da odrzavaju cistocu i peglaju brzinom munje. U stvarnosti je to tako da neke ne znaju ni ako zatrudne. Nadam se da barem zna tko bi mogao biti otac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije