Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra vijest

Nastava u školama u poplavljenim područjima kreće u ponedjeljak

Gunja,škola
Goran Ferbezar/PIXSELL
03.09.2014.
u 12:52

Nadležni očekuju da unatoč činjenici što obnova obiteljskih kuća u županjskoj Posavini nije niti izbliza gotova da broj djece u školama neće biti puno manje.

Nastava u školama koje se nalaze u selima stradalim od poplava krenut će u ponedjeljak, 8 rujna, kad i u cijeloj Hrvatskoj, najavila je to na današnjoj konferenciji za novinare pročelnica Odjela društvenih djelatnosti Vukovarsko - srijemske županije Jadranka Mustapić Karlić. Pojasnila je da su u tijeku završni građevinski radovi na obnovi škola kao i da je u tijeku opremanje.

- Ukoliko, kojim slučajem, i dođe do nekih nepredviđenih problema nastava će u tim školama također započeti ali u gornjim dijelovima. Mislimo da je jako bitno uopće za ta sela da nastava krene i da se djeca vrate u školu jer to i iznimno mnogo znači za same roditelje, istaknula je Mustapić Karlić. Prema službenim podacima koje je iznijela, za potrebe obnove škola stradalih u poplavama ministarstvo je osiguralo oko 8,7 milijuna kuna (bez PDV-a) ali i dodala da će taj iznos vjerojatno biti i više. U isto vrijeme za opremanje stradalih škola ministarstvo obrazovanja je osiguralo oko 689 tisuća kuna.

- Smatramo da je to, s obzirom na potrebe i razinu oštećenja, premalo. Ipak, županija i razni donatori potrudili su se i osigurali potrebna sredstva. Niz je donatora, većih ili manjih, koji na neki od načina pomažu opremanje škola. Tako je, primjera radi, RTL pomaže djeci osigurao donaciju od pola milijuna kuna što smo proslijedili za opremanje škole u Gunji. Grad Zagreb je za sve učenike iz škola sa poplavljenih područja osigurao besplatne udžbenike dok je zagrebački Caritas osigurao sav školski pribor pa i torbe za djecu. Preko Nacionalne knjižnice osigurat će se i knjižni fond za školske knjižnice škola u Gunji i Račinovcima, rekla je Mustapić Karlić.

Nadležni očekuju da unatoč činjenici što obnova obiteljskih kuća u županjskoj Posavini nije niti izbliza gotova da broj djece u školama neće biti puno manje. Dio njih je sa roditeljima smješten negdje dalje ali će većina njih, kako najavljuje pročelnica, ipak krenuti sa nastavom u svojim matičnim školama.

>>Vapaj iz Gunje: Obnovite mi samo jednu sobu da se imam gdje vratiti

>>Podaci o obnovi stradalih objekata u županjskoj Posavini

Komentara 1

Avatar tajar
tajar
13:03 03.09.2014.

Nastava kreće? Što znači kreće? Neki kažu polazi. A nastava ne polazi, nego počinje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije