Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIJELJENA SVA MJESTA

Kako izgleda raspodjela odbora u Saboru? Mirela Ahmetović vodit će Antikorupcijsko vijeće, Mostu pravosuđe...

Zagreb: U Saboru slobodni govori zastupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
22.05.2024.
u 16:45

Oporbeni potpredsjednici Sabora biti će SDP-ovi Sabina Glasovac i Siniša Hajdaš Dončić

Opozicija je danas na zajedničkom sastanku u Saboru konačno podijelila sva mjesta koja su im pripala u saborskim odborima o čemu će danas raspravljati i Odbor za izbor i imenovanja i upravne poslove, a Sabor novu kadrovsku saborsku križaljku u petak i izglasati. U novoj raspodijeli ukupno je 18 predsjedničkih mjesta u odborima pripalo vladajućoj većini, dok je oporba dobila 15 vodećih mjesta u odborima plus dva mjesta potpredsjednika Sabora koja oba idu SDP-u kao najjačoj oporbenoj stranci.

Neslužbeno se čuje da će u novom novom sazivu potpredsjednici parlamenta iz redova oporbe biti dvoje SDP-ovih potpredsjednika stranke Sabina Glasovac te Siniša Hajdaš Dončić. Ranije su vladajući za svoja tri potpredsjednička mjesta već izglasali Željka Reinera iz HDZ-a, Ivana Penavu iz DP-a te zastupnika talijanske manjine Furija Radina.

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koji pripada SDP-u kao najjačoj oporbenoj stranci tako više neće voditi Siniša Hajdaš Dončić kao u prošlom sazivu obzirom da sada postaje potpredsjednik Sabora već na tu funkciju dolazi još jedan potpredsjednik SDP-a, bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Čuje se i kako je SDP dobio Odbor za financije koji je u prošlom sazivu bio "u rukama" vladajućih, i da će ga voditi bivši ministar financija, SDP-ov Boris Lalovac, a u novoj podjeli SDP je dobio i Antikorupcijsko vijeće koje je u prošlom sazivu vodio Mostov Nikola Grmoja, a sada će ga, čuje se neslužbeno, voditi SDP-ova politička tajnica Mirela Ahmetović.

Odbori koje će u novom sazivu voditi SDP-ovi zastupnici su i Odbor za turizam, obranu, ravnopravnost spolova, rad i mirovinski sustav koji bi, kako se čuje, trebao presjedati Mišo Krstičević koji se spominje kao jedan od potencijalnih kandidata za nasljednika Peđe Grbina u SDP-u....

POVEZANI ČLANCI:

Tri predsjednička mjesta u oporbi pripala su stranci Možemo, a dva Mostu. Možemo je dobio Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku i vodit će ga Ivana Kekin, Odbor za europske poslove koji će voditi Jelena Miloš te Odbor za zaštitu okoliša i prirode Dušica Radojčić. Mostov Nikola Grmoja je potvrdio kako je njegova stranka dobila Odbor za pravosuđe i Odbor za lokalnu samoupravu, a tko će ih voditi definirat će se na stranačkim tijelima.

Neovisno o tome tko će biti predsjednik Odbora za pravosuđe iz Mosta sigurno je da ćemo budno pratiti na stanje u pravosuđu, Državnom odvjetništvu kao i generalno stanje oko borbe protiv korupcije. A moja nasljednica na čelu Antikorupcijskog vijeća Mirela Ahmetović može biti sigurna da ću ja poduprijeti svaku inicijativu tog tijela kao i svako koja je u interesu građana- kazao je Nikola Grmoja. SDP-ov Mišel Jakšić koji je do sada vodio Odbor za pravosuđe postaje član Državnog sudbenog vijeća.

>> FOTO Srdačni zagrljaji, osmijesi na licima, buketi cvijeća i optimistične poruke. Habijan rekorder u primopredajama

Zagreb: U Saboru slobodni govori zastupnika
1/9
Ključne riječi

Komentara 9

PR
pravedno
17:18 22.05.2024.

Molim jedne i druge samo ne demagogiju i populizam, već da bude sve argumentima potvrđeno.

GE
General1957
17:47 22.05.2024.

Zar Mirelica, pa ja se bum ranil.

OR
OPG Rasprdić
17:27 22.05.2024.

Grmoja, to je onaj čije je gostovanje u medijima plaćano izvlačenjem novaca iz javnih poduzeća od strane Filipovićevog savjetnika Jurice Lovrinčevića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije