Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVUKLA LUKAV POTEZ

Vlatku Peras je nemoguće smijeniti! Na vrijeme se osigurala, neće je moći maknuti ni po sili zakona

Vlatka Peras
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
22.05.2024.
u 15:00

U ožujku 2023. kada joj je ugovor produljivan, bila je svjesna da njezina pozicija u Maksimiru više nije čvrsta kao nekada, pa se vjerojatno, uz pomoć predsjednika Mirka Barišića, htjela osigurati

Nakon što je pukla ljubav između Vlatke Peras i novih klupskih čelnika, Dinamo bi se najradije riješio aktualne šefice Uprave. Pogotovo im je to želja nakon što je protiv nje podignuta i optužnica u aferi SMS-Varga, gdje se, prema navodima optužnice, i Peras tereti za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Konkretnije, Dinamo je dao 600.000 kuna klupskog novca informatičaru Franji Vargi, koji je fabricirao SMS poruke koje su Zdravku Mamiću trebale poslužiti kao dokaz da je žrtva montiranog procesa. Peras je bila upoznata s time, ali nije reagirala. I zato novi klupski čelnici smatraju da im to može biti jedan od aduta za prijevremeni raskid ugovora s Peras. No, s obzirom na to kakav ugovor Peras ima, njihov plan neće biti lako ostvariv.

Po onome što smo mi saznali, ugovor Vlatke Peras je takav da je se ne može prekinuti bez nešto manje od 600.000 € odštete za prijevremeni raskid. Naime, u ugovor je još 2021. ugrađeno, a onda 2023. potvrđeno, da se ne može raskinuti a da joj se ne isplate sve plaće do isteka ugovora, koji nastupa s ožujkom 2027. godine. Naravno, u Dinamu će pokušati pravno osporiti takav ugovor, no po našim saznanjima, otkaz joj bez odštete ne mogu dati čak ni ako bude prisilno smijenjena po Zakonu o sportu, odnosno ako joj presuda za aferu SMS-Varga postane pravomoćna.

VIDEO Igrači Dinama slavili s navijačima na benzinskoj postaji

Naravno, lako je zaključiti zašto su joj u ugovor ugrađeni takvi mehanizmi zaštite. Naime, u ožujku 2023. kada joj je ugovor produljivan, bila je svjesna da njezina pozicija u Maksimiru više nije čvrsta kao nekada, pa se vjerojatno, uz pomoć predsjednika Mirka Barišića, htjela osigurati. Je li to moralno ili ne, procijenite sami, no činjenica je da je ugovor takav.

Naravno, Dinamu uvijek ostaje mogućnost da isplati tih skoro 600.000 eura te onda krenu u potragu za novim predsjednikom Uprave. Možda to ime već i imaju, samo čekaju da Peras postane bivša.

GALERIJA Modrić i Ćorluka na krovu, legende među navijačima... Sjećate se zadnje Dinamove fešte na Trgu?

Vlatka Peras
1/16

 

Komentara 32

ME
MediciKM
15:16 22.05.2024.

Ovo je toliko gadljivo da je dostojno divljenja kako radnici koji rade za tisuču ojra nisu još izašli na ulice i ovakve maknuli iz javnog života...fuj!

SI
Sinke666
15:25 22.05.2024.

mislim da bi joj boysi trebali objasniti kako stvari stoje, micali su oni i vece face od jedne Mamiceve sekretarice...kakvih 600 000 pa ljudi rade za te novce sijeli zivot. Sta je ona napravila u Dinamu? osim kaj je prodala odlicne igrace za premalu cijenu.... treba ju protjerati iz Dinama!

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
15:07 22.05.2024.

Koji su to klošari i ženski klošari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije