Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEKENIK

Našli mu arsenal: Starac (81) prijetio pa mu našli streljivo, mine i zolje

Ilustracija: Zolja
MUP
02.10.2023.
u 12:09

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 81-godišnjakom s područja Lekenika

​Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnja i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih, policijski su službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 81-godišnjakom, priopćila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Muškarca se sumnjiči da je u subotu, 30. rujna, na području Lekenika prijetio 47-godišnjaku. Uhićen je, a u sklopu kriminalističkog istraživanja, po nalogu suda, obavljene su pretrage njegova doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni te je pronađeno i oduzeto 186 komada raznog streljiva, tri zolje, pet protupješačkih mina, osam tromblonskih mina i 18 upaljača za tenkovske mine.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je zbog navedenih kaznenih djela predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Također je utvrđeno da osumnjičeni sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana na adresi prebivališta nije čuvao oružje za koje posjeduje oružni list. Zbog počinjenog prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije