Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen BOK fest

Nakon skoka na BOK glumci se pakuju na GUZ

BOK (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/5
15.05.2012.
u 13:28

Organizatori mogu biti zadovoljni i ponosni jer je u 10 godina veliki BOK posjetilo 28.000, a mali BOK 16.000 posjetitelja

Kao da je bilo jučer kada je Mila Elegović svojim prepoznatljivim glasićem otpjevala – Otvara se BOK fest, jer u ozračju odličnih predstava jubilarni 10. bjelovarski desetodnevni kazališni festival jednostavno je proletio i spustio zavjesu do novog susreta s glumcima.

Zadovoljstvo domaćina

Događaji su se izmjenjivali kao na pokretnoj traci što je iznova iznjedrilo spoznaju da je Bjelovar s dušom i srcem saživio s kazališnim festivalom, a koji je zauzvrat, kao i svake godine, donio mnoga iznenađenja. Nedvojbeno su jubilej obilježili gosti iz Beograda i glumačka postava filma “Parada”, predstave “Helverova noć”, nijema izvedba “Kad sam bio mrtav” glumaca iz Slovenije, Gavellina “Prolazi sve”, potom “Mjehur od sapunice” te nadasve pretpremijerna izvedba “Indijanaca”. Međutim, poseban obol dali su i studenti Akademije dramskih umjetnosti jedinstvenim konceptualnim projektom 24 hours play kada su u jednom danu osmislili i realizirali tri predstave. Od popratnih sadržaja iznova je odjeknula svjetska izložba glumaca u prodavaonici namještaja, humanitarni rukometni BOK turnir te premijeran nastup glumaca na GLU moto alci.

U svakom slučaju domaćini mogu biti više nego zadovoljni, a što nije krio ni idejni pokretač i umjetnički direktor Goran Navojec.

– Dovoljno je reći da je veliki BOK tijekom 10 godina vidjelo 28.000 posjetitelja, a mali BOK njih 16.000 – u brojkama je rezimirao Goran, a čime je dao do znanja da je BOK nedvojbeno evoluirao u najveću i najprestižniju gradsku manifestaciju.

Čestitke Bjelovarčanima

U svojevrsne kroničare BOK festa svakako se ubraja i Bjelovarčanin Bogdan Diklić, koji s velikim ponosom u srcu nosi obilježja svog rodnog grada.

– BOK je neprocjenjivo blago grada i građana Bjelovara, a posebno me raduje susretljivost i prilika da se sretnem sa starim prijateljima – kaže Bogdan.

– Goran se ugledao na mene i napravio dobar posao, a procvat BOK-a počeo je kada sam i ja počeo glumiti u Bjelovaru – u svom je stilu komentirao Vedran Mlikota, koji će glumačku karavanu uskoro povesti na svoj festival GUZ.

– Prvi sam put gostovala u Bjelovaru i oduševljena sam svime, posebice srdačnošću svih domaćina. Bjelovarčani mogu biti ponosni što imaju takav veličanstven događaj – poručuje Anica Kovačević.

– Zbog svih upijenih emocija rado ćemo se uvijek odazvati pozivu iz Bjelovara – iskrena je beogradska glumica Nataša Marković. Gradonačelnik Antun Korušec također nije krio zadovoljstvo pa je u planovima za buduća izdanja, među ostalim, najavio i izdavanje fotomonografije BOK festa.

– Kapa dolje Goranu, ali i svim ostalim vrijednim organizatorima koji su nas ponovno učinili ponosnima – zaključuje Korušec.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije