Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50 godina od diplome

Na FER-u dodjeljene zlatne diplome

Privatna fotografija
16.11.2023.
u 09:13

Studenticama i studentima FER-a za posebno istaknuti uspjeh u akademskoj godini 2022./2023. dodijeljeno je priznanje ''Josip Lončar'', najprestižnija nagrada za studente i nastavnike Fakulteta nazvana po akademiku profesoru Josipu Lončaru

Zlatne diplome, one koje se dodjeljuju povodom 50. godišnjice diplomiranja, dodijeljene su i uručene na svečanoj sjednici fakultetskog vijeća na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER-u) i to onim bivšim studentima koji su diplomirali na spomenutom fakultetu akademske godine 1972./1973 godine. Zlatne diplome samo su jedne od niza priznanja uručenih za trajanja sjednice čime je fakultet izdao priznanje ne samo prošlim nego i sadašnjim studentima.

- U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25.000 inženjera koji predstavljaju povijest, sadašnjost i budućnost tehnološkog i ekonomskog razvoja Hrvatske. FER je sudjelovao u ključnim projektima za Hrvatsku, za industriju i javne servise, a danas je među vodećim institucijama po projektnoj aktivnosti u Hrvatskoj i u europskom istraživačkom prostoru - poručio je dekan FER-a Vedran Bilas.

VEZANI ČLANCI: 

Studenticama i studentima FER-a za posebno istaknuti uspjeh u akademskoj godini 2022./2023. dodijeljeno je priznanje ''Josip Lončar'', najprestižnija nagrada za studente i nastavnike Fakulteta nazvana po akademiku profesoru Josipu Lončaru. Posebno priznanje “Josip Lončar” dodijeljeno je i studenticama i studentima za posebno uspješan završetak preddiplomskog studija u akademskoj godini 2022./2023. Uz posebno priznanje, nagrađeni su dobili i simboličnu novčanu nagradu od Fakulteta. Nagrada ''Željka Matutinović – Sunčica'', utemeljena odlukom Fakultetskog vijeća 2010., dodijelila se studentima za najbolje studentske radove u području elektronike, ostvarene u suradnji s industrijom, srednjim ili malim poduzećima.

Studenti su primili i novčanu nagradu, doniranu iz Zaklade ''Željka Matutinović – Sunčica'', koju financira obitelj Matutinović. Preko dvadeset godina studentima se dodjeljuje i nagrada ''Stanko Turk'' za osobito vrijedan diplomski rad, ove godine iz polja računarstva, a novčanu nagradu donirala je tvrtka mStart iz Zagreba. Za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata, FER je dodijelio zahvalnice srednjim školama u obliku nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u akademskoj godini 2024./2025.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije