Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"aktualni šef"

Milinović: Ništa se posebno neće dogoditi dok se premijerka ne vrati

Darko Milinović
Marko Lukunić/VLM/PIXSELL
14.04.2010.
u 12:30

Na pitanje kako to da su baš svi otišli izvan granica Hrvatske u isto vrijeme, Milinović je odgovorio kako u Ministarstvu zdravstva nemaju odjel koji se bavi tim temama, ali je to stvar koja se treba iskoordinirati.

- Ne znam zašto se to dogodilo, možda zbog prije preuzetih obveza. No, ne osjećam teret njihova izbivanja, uvjeravao je potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović, na kojega je dijelom pala "državna dirigentska palica" nakon što su se danas izvan hrvatskih granica u isto vrijeme našli predsjednik države Ivo Josipović (na putu u Bosni i Hercegovini), predsjednica Vlade Jadranka Kosor (na putu u Bugarskoj) te predsjednik Sabora Luka Bebić (na putu u Japanu).

Dodao je kako je upravljanje s najviše izvršne funkcije u ovom trenutku njegova obveza jer je predsjednica Vlade u inozemstvu te da će sve što protokolarno treba i odraditi.

- Nema tu ničeg posebnog, komentirao je Milinović, ističući kako je pred njim svaki mjesec bio teret od 220 milijuna duga zdravstvenog sustava pred kojim nije pokleknuo.

- Ja redovito obavljam svoje dužnosti kao ministar zdravstva i socijalne skrbi te kao potpredsjednik Vlade. Stanje je redovito i ništa se posebno ne događa. U stalnom sam kontaktu s premijerkom Kosor i ništa se posebno danas neće dogoditi dok se ona ne vrati, uvjeravao je Milinović, koji je, uz Vladimira Šeksa, potpredsjednika Sabora, sada najodgovorniji dužnosnik dok su predsjednik države, Vlade, Sabora izvan Hrvatske sukladno inozemnim dužnosničkim obvezama.

Na pitanje kako to da su baš svi otišli izvan granica Hrvatske u isto vrijeme, Milinović je odgovorio kako u Ministarstvu zdravstva nemaju odjel koji se bavi tim temama, ali je to stvar koja se treba iskoordinirati između predsjednika države, Vlade i Sabora da se u budućnosti što manje događa ovakvih situacija.

Komentara 13

OB
-obrisani-
13:08 14.04.2010.

Ne bismo osjetili nikakvu promjenu niti da se ti koji izbivaju iz zemlje i ne vrate.

JA
jarac
13:16 14.04.2010.

Mislim da bi za narod bilo najbolje riješenje da se imenovanim zabrani povratak.

YO
yohana
13:03 14.04.2010.

sto ne ostavite vise milinovica na miru.?ima hrvatska i ostale ministre pa zasto njih ne pitate kako sve ostalo funkcionira?normalno da se mora ici van zemlje ali isto tako oni koji su tu neka odrade svoj poso.jos nisam procitala za druge ministre kako oni obavljaju svoju duznost vec za sve je kriva samo vlada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije