Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik u dubrovniku

Milanović o smrti generala Miljavca: Pao je radeći, nitko nije vidio kako. Bio je jedan od pravih ljudi

Dubrovnik: Predsjednik Milanović položio vijenac hrvatskim braniteljima
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
06.12.2022.
u 13:22

Ono što sam ja znao danima, je da stanje nije tako ozbiljno da se ne izvukao. Međutim, jutros sam baš bio jadan kada sam čuo, rekao je predsjednik

U noći s ponedjeljka na utorak iznenada je u bolnici u Zagrebu preminuo umirovljeni general Pavao Miljavac (69). Predsjednik Zoran Milanović koji boravi u Dubrovniku izrazio je sućut obitelji .

"Ma užas, moj dobar znanac, mogu reći i prijatelj. Puno smo razgovarali zadnjih desetak godina, najviše o Domovinskom ratu i poraću. Bio je u dobroj tjelesnoj spremi, korona ga je povukla natrag i kako je tvrdoglav nije htio priznati. I pao je, nitko nije vidio kako. Pao je radeći. Čovjek je fizički radio na viljuškaru u tvornici koju imaju. Ono što sam ja znao danima, je da stanje nije tako ozbiljno da se ne bi izvukao. Međutim, jutros sam baš bio jadan kada sam čuo. Mislili smo da je vani. Umro je nažalost. Čuo sam se sa sinom. Bio je jedan od pravih ljudi, barem po meni", kazao je Milanović.

Podsjetimo,  od početka Domovinskog rata bio je uključen u obranu domovine. Tijekom svoje vojne karijere obnašao je brojne visoke dužnosti u Hrvatskoj vojsci – bio je načelnik stožera i zapovjednik Zbornoga područja Karlovac te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Nakon što je 1996. godine promaknut u čin general pukovnika, imenovan je na dužnost načelnika Glavnoga stožera Oružanih snaga RH (1996. do 1998.). Pavao Miljavac od 14. listopada 1998. do 27. siječnja 2000. obnašao je dužnost ministra obrane u Vladi premijera Zlatka Mateše (nakon ostavke Andrije Hebranga).

Bio je i saborski zastupnik. Nakon parlamentarnih izbora održanih u siječnju 2000. godine ušao je u Sabor najprije kao zastupnik HDZ-a, a potom je s Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem napustio HDZ i prešao u novoosnovani Demokratski centar. Na kraju se vratio u HDZ. U dva mandata bio je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), a kasnije je izabran za počasnog predsjednika HGZ-a.


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:22 06.12.2022.

Nitko u Hrvatskoj ne sumnja da ti je bio prijatelj i jedan od pravih ljudi kako kažeš pa ipak je on jedan od onih koji traže pomilovanje za mustača i perkovića skupa sa nobilom i ostalom tvojom klikom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije