Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer tješi

Milanović: Imam loše vijesti za pesimiste. Bit će bolje!

zoran milanović
Patrik Macek/PIXSELL
25.09.2013.
u 19:53

Milanović je rekao da HDZ, kad je u pitanju promjena Ustava, postavlja uvjete i ucjenjuje

HDZ neka makne prste od Vukovara i ustavnog zakona, poručio je premijer Zoran Milanović gostujući na Dnevniku Nove TV. Europska komisija, rekao je Milanović, izravno je pozdravila zauzimanje Vlade za prava manjina u Vukovaru, gdje su postavljeni dvojezični natpisi.

Milanović je rekao da je dogovor o europskom uhidbenom nalogu, koji su danas objavili Orsat Miljenić i Viviane Reding, prije tjedan dana postigao s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom. Napomenuo je da se zakon primjenjuje od 1. siječnja 2014. godine.

– To isto dokazuje da se tamo može razgovarati – rekao je Milanović. Za Reding je rekao da ne bira riječi te je podsjetio kako je "izvrijeđala" britanskog premijera Davida Camerona.

Premijer smatra kako je pogrešno da se sporni zakon kolokvijalno naziva "lex Perković" jer se time svodi samo na jednog čovjeka.

– On me uopće ne zanima, a one koje zanima neka glasuju za promjenu Ustava – rekao je Milanović.

Milanović je rekao da HDZ, kad je u pitanju promjena Ustava, postavlja uvjete i ucjenjuje te razara Ustav i sustav koje je pokojni predsjednik Franjo Tuđman filigranski postavio. Odbacio je optužbe da štiti Josipa Perkovića.

>> WSJ: Milanović u Hrvatskoj potiče negativno raspoloženje prema EU

"Nismo pogriješili"

– Kako da štitim čovjeka kojega štiti institut zastare? – upitao se Milanović.

Premijer je također odbacio optužbu da je Hrvatska na prijevaru ušla u Europsku uniju, promijenivši sporni zakon nekoliko dana prije ulaska.

– Formalno-pravno nismo pogriješili. Mi nismo nikoga prevarili niti je to bila namjera – rekao je Milanović.

Izrazio je nadu da će Hrvatska potaknuti raspravu u Europskoj uniji da se države-članice izjednače u primjeni europskog uhidbenog naloga.

– Nitko o tome ovdje nije govorio – rekao je.

Milanović je također izrazio nadu da će reforme popraviti gospodarsko stanje u zemlji.

Kritizirao Bernardića

– Imam loše vijesti za pesimiste: Bit će bolje – rekao je Milanović.

Ustvrdio je da kreditne agencije nakon krize imaju manju težinu, iako njihove procjene nisu beznačajne. Rekao je da će iduća godina biti bolja od ove te da će za tri godine smanjiti proračunski deficit na tri posto.

– Hrvatska je, kada se gleda oštećenost krizom, u prosjeku Europe – rekao je Milanović.

Premijer je komentirao i unutarstranačke sukobe uoči izbora u zagrebačkoj organizaciji SDP-a. Davoru Bernardiću spočitnuo je što "gradi kampanju na animozitetu prema Vladi", a prvi je posao dobio u Saboru sa 27 godina.

– To je moja greška – rekao je poručivši kako zagrebačku organizaciju treba objediniti te da SDP na ovakav način ne treba funkcionirati.

>> Bernardić na auto i parkiralište godišnje trošio 120.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije