Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši i sadašnji

Mesić: Ako Šeks plače za mnom, kupit ću mu spužve za suze

mesic josipovic
Željko Hladika/Pixsell
Autori: V. Mazzocco/VLM, Sonja Hoffman, S. Majdandžić/VLM
21.05.2010.
u 13:07

Mene su kritizirali da se previše miješam, ali ako Šeks žali za mnom kupit ću mu dvije spužve za suze, slikovito je bivši hrvatski predsjednik Mesić prokomentirao ocjenu da je bio poželjniji na Patnovčaku nego što je sada Josipović.

Tjedan dana sukoba s hadezeovcima predsjedniku Josipoviću očito je bilo posve dovoljno. Nakon što je uporno odgovarao na sve njihove prozivke, a nazivali su ga trubom i tvrdili da je komentiranjem stegovnoga postupka protiv Ante Nobila prekoračio ustavne ovlasti, jučer je bio mnogo pomirljiviji. Andrija Hebrang mu je za prvih 100 dana vlasti udijelio trojku, a Josipović je na to odgovorio sa smiješkom.

Pomirljivi ton

– Zahvaljujem mu na toj ocjeni jer sam se, s obzirom na to koliko mi je kritika uputio, nadao jedinici ili čak minus jedinici – prokomentirao je Josipović. I dok je sadašnji predsjednik Republike prestao odgovarati na prozivke, u polemiku se uključio bivši predsjednik Stjepan Mesić. On nije odolio a da ne prokomentira izjavu Vladimira Šeksa kako se “Mesić više držao Ustava od Josipovića” te glasove iz HDZ-a da će oni još plakati za njim.

– Mene su uvijek kritizirali da se previše miješam, ali ako Vladimir Šeks toliko žali za mnom, kupit ću mu dvije spužve za suze – rekao je Mesić na obilježavanju Svjetskog dana poduzetnica u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Iako je do prekjučer napade iz HDZ-a predsjednik Josipović pripisivao njihovoj nesposobnosti da riješe probleme i krizu s kojima se suočava Hrvatska, jučer je i u tome bio mnogo pomirljiviji.

– Očekujem da će buduća suradnja s Vladom biti bolja. Želim da se na redovitim sastancima manje raspravlja o trubama i klavirima, a više o Europskoj uniji, odnosima o susjedima, nekretninama koje treba prepustiti lokalnoj samoupravi, reformi, ljudskim pravima, gospodarskoj krizi, jer je Hrvatska u vremenima kada je oko važnih pitanja važan i nacionalni konsenzus – rekao je Josipović.

Čekao Pupovca

Na odluku odvjetnika da ga ne tuže, Josipović, je rekao da je razumna, a da je međusobna kritika obično katalizator, pa se nada da će i s odvjetnicima dobro surađivati.

Predsjednik se jučer poslije protokolarnih obveza neočekivano pojavio i pred Saborom.

– Zvao me Milorad Pupovac pa idemo na kavu – rekao je predsjednik krateći vrijeme dok je pred zgradom čekao saborskoga zastupnika.

Komentara 160

VI
vidimškoj
14:26 22.05.2010.

a PM ovde još plaču za Stipom.

BR
branitelj
13:15 21.05.2010.

Josipović nema putra na glavi ko Mesić i ima sva prava da kritizira ovu \"vladu\"

X2
xychhr-200
14:11 22.05.2010.

Uvgjeren sam da bi Šeks spužve - umjesto za brisanje suza - prije iskoristio kao skladište za rakijicu, konjak, vino its.-;)))...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije