Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbijanska mafija

Masakr u Francuskoj: Obitelj likvidirao plaćenik s Balkana?!

britanska policija, al-hilli
AFP/PIXSELL
02.10.2012.
u 08:45

Vještačenjem je dokazano da je ubojica koristio jugoslavensku verziju automatskog pištolja “škorpion”, zbog čega se sve češće tvrdi da je ubojica unajmljeni plaćenik iz srbijanskih mafijaških krugova

Francuska policija mjesec dana nakon brutalnog četverostrukog ubojstva obitelji Al-Hili u francuskim Alpama još nije uspjela ući u trag ubojici, koji je, prema pisanju srbijanskog Blica, vjerojatno plaćenik s Balkana koji je prošao vojnu obuku u bivšim jugoslavenskim oružanim snagama. Analitičar pariškog Centra za prevenciju kriminala objasnio je za Blic da je "sasvim izvjesno da je plaćeni ubojica iz balkanskog podzemnog miljea".

>>Je li biciklist bio primarna meta masakra u francuskim Alpama?

– Francuska policija za sada može samo naslućivati kojoj je državi bila u interesu surova likvidacija obitelji Britanca iračkog podrijetla Saada al-Hillija. Vještačenjem je dokazano da je ubojica koristio jugoslavensku verziju automatskog pištolja “škorpion”, zbog čega se sve češće tvrdi da je ubojica unajmljeni plaćenik iz srbijanskih mafijaških krugova – rekao je sugovornik Blica. Dodaje da posljednjih godina mnoge obavještajne službe koriste usluge srbijanskih ubojica, "na isti način kako je to radila nekadašnja jugoslovenska Udba u borbi protiv političke emigracije na Zapadu".

>>Britanski biciklist: Djevojčica je sva krvava teturala oko auta

 – Mnogi od njih bivši su vojnici s ratnim iskustvom, dobrim vezama i nemilosrdnim karakterom. Tjeralice za ratne zločine i bijeg zbog poslijeratne kriminalne prošlosti čini ih idealnim kadrom za realizaciju najprljavijih zadataka – rekao je pariški analitičar. S njim se slaže i kolumnist britanskog magazina The Week koji tvrdi da je oružje kojim je obitelj ubijena poluautomatski pištolj "škorpion“ – potpis srbijanske mafije, prenosi Blic.

Francuska policija objavila je da je pronašla 25 čahura na mjestu ubojstva, sve iz istog oružja, zbog čega se zaključuje da je ubojica barem jednom morao brzo, ali pribrano napuniti oružje, što upućuje na to da nje riječ o profesionalcu.

Komentara 6

OB
-obrisani-
09:29 02.10.2012.

koja jeftina propaganda samo da se skrene pozornost sa istrage . Iza ubistva stoji mosad

LD
lopov drpiga
10:12 02.10.2012.

slučaj nisam baš popratio... ono čega se sječam je da su se iračanin iz auta i " slučajni prolaznik na biciklu" bavili nuklearnom fizikom... a traži se ubojica sa balkana :)))) to može značiti samo jedno - inspektor clouseau je ponovo u igri

DZ
dzukaficuka
12:03 02.10.2012.

amsterdam Yoce pogledaj koliko imas minusa mene oni razumiju ali izgleda da ti si taj ne znalica.Ja sam bijo u JNA i obucen sam bas sa tim vragovima posto to smece od oruzlja nije uopste podobno za takve stvari i jos dolazi iz CZ znaci ko da si uzeo pracku i ides u lov na dvlje svinje.Ali bre joca to bolje zna od nas nepismene.To oruzlje su naj vise kupovali Arapi jeptino itd i nista ne valjaali sta dati ja radim kad si ti tako pametan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije