Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET

Masakr u Alpama: Meta je bio biciklist, a ne britanska obitelj

francuska pokolj,alpe
Reuters/PIXSELL
22.10.2012.
u 13:07

Dosadašnji rezultati balističke istrage idu u prilog tezi da je biciklist Sylvain Mollier ubijen prvi, odnosno da je on bio ciljana meta ubojice

 

Iako se prvotno spekulirao da je meta masakra počinjenog u francuskim Alpama bila britanska obitelj Al-Hilli te da je francuski biciklist ubijen samo zato jer je je slučajno svjedočio smaknuću, mjesec dana nakon stravičnog pokolja francuski mediji u potpunosti opovrgavaju tu teoriju.

Prema pisanju France24, dosadašnji rezultati balističke istrage idu u prilog tezi da je biciklist Sylvain Mollier ubijen prvi, odnosno da je on bio ciljana meta ubojice te da je britanska obitelj stradala jer se slučajno zatekla na mjestu događaja.

Ubojica je 50-godišnjeg oca obitelji Saada al-Hillija, koji se u trenutku ubojstva biciklista sa starijom kćeri nalazio izvan vozila, najprije ranio, a kada se on uspio vratiti u vozilo i pokušao uteći, tada im se približio i ''završio'' posao.

Uspio je to jer je otac u panici zabunom ubacio u rikverc pa je BMW zapeo na blatnom terenu, što je ubojici dalo vremena da se približi vozilu i puca na članove obitelji Al-Hilli. Osim oca, ubio je majku Iqbal al-Hilli (47), punicu Suhailu al-Allaf (74) te teško ranio sedmogodišnju djevojčicu Zainab al-Hilli. Četverogodišnja Zeena spasila se jer se u trenutku pokolja sakrila pod majčinu suknju.

Upravo su svjedočenja dvaju djevojčica te naknadno utvrđene činjenice da je nakon ubojstva tijelo bicikliste pomicano dovele do odbacivanja prvotne tvrdnje.

>>Je li biciklist bio primarna meta masakra u francuskim Alpama?

Komentara 8

TO
Toni50
14:23 22.10.2012.

Dosadašnji rezultati balističke istrage idu u prilog tezi da je biciklist Sylvain Mollier ubijen prvi, jedan slučajni svjedok iz vana se likvidira na brzak i onda obavi posao ! Pitanje i ako znaju ili debelo sumnjaju na "Mosadovo dijelo" dali se smije pisnuti ?

OB
-obrisani-
15:49 22.10.2012.

to je isto kao kada bismo rekli, cilj nijsu bile 2 zgrade u new york-u , nego samo ventilacija air fresh strojeva

TO
Toni50
14:21 22.10.2012.

Koliko ja znam Mosadove ljude se ne sumnjiči i ne hapsi i zato je slučaj "riješen"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije