Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi susret

Mali crnci prvi put ugledali bijelca, nazvali ga 'Vanilla gorilla'

Mathieu Montcourt
Foto: Reuters
1/2
28.02.2013.
u 22:43

Nakon početnog straha, prevladala je znatiželja koja je polako u dječjim očima prerasla u oduševljenje. Svog gosta prozvali su ''Vanilla gorilla'', a svaki ga je mališan morao dotaknuti po rukama i licu

Često imamo osjećaj da je globalizacija odavno doprijela u sve kutke zemaljske kugle, no da to baš nije istina vidljivo je sa snimke koja prikazuje nedavan posjet plavokosog muškarca jednom selu u Republici Kongo.

Tamošnja djeca ostala su potpuno zatečena kada se pred njima stvorio prvi bijeli čovjek kojeg su ugledali u životu. Nakon početnog straha, prevlada je znatiželja koja je polako u dječjim očima prerasla u oduševljenje. Svog gosta prozvali su ''Vanilla gorilla'', a svaki ga je mališan morao dotaknuti po rukama i licu kako bi se uvjerio da pred njim stoji nešto zbilja posebno - ljudska jedinka, ne toliko drukčija od njega samog.

>>Balotelli opet meta: Navijači Intera vrijeđali ga i gađali bananama

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije