Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sva lica Zemlje

'Lice s ožiljcima': Pogledajte zanimljive rupe na površini Zemlje

felix090709
Srećko Puntarić
05.03.2013.
u 09:23

Iako su rupe većinom poznate zbog toga što su nastale zbog rudnika, mnogo njih ostaje daleko od očiju, skrivene u teže dostupnim područjima.

Otvaranje rupa u zemlji prirodna je pojava, no naš planet "prošaran" je raznim ožiljcima nastalima i nakon pojedinih prirodnih katastrofa, ali i ljudskim djelovanjem. Iako su rupe većinom poznate zbog toga  što su nastale zbog rudnika, mnogo njih ostaje daleko od očiju, skrivene u teže dostupnim područjima.

Neke su duboke i više od jednog kilometra, neke su promjera i nekoliko kilometara te se za većinu zna kako su nastale. Mnoge su od njih predmetom znanstvenog istraživanja, a postaju i turističke atrakcije pa se nerijetko turisti iz svih krajeva svijeta "slijevaju" u Sjedinjene Države vidjeti "rupu bez dna".

>> Otvorila se rupa i kod Imotskog i 'progutala' betonski stup

>>Zašto se učestalo otvaraju rupe u tlu po Hrvatskoj, ali i svijetu?

 

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:32 05.03.2013.

A gdje su dvije najljepše rupe ovog dijela svijeta, Modra i Crvena???

Avatar Stipo Li
Stipo Li
16:10 05.03.2013.

a rupa bez dna duboka 65 stopa :)))))))))))))))))

ND
nena.dobrica
17:04 05.03.2013.

pa svaka je modra i crvena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije