Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvao novac kod kuće

Kerum na meti provalnika: Prijavio je krađu dva milijuna kuna

'23.07.2012., Split - Kuca gradonacelnika Zeljka Keruma koja je opljackana. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Foto: 'Tino Juric/PIXSELL'
1/3
24.07.2012.
u 10:00

Propada mu poslovno carstvo, prezadužen je. Nije uspio prodati hotel Marjan, izgubio je jahtu, hotel Neva i Perisku. Okolnosti provale su čudne.

O krađi zlatnog nakita i novca iz vile splitskog gradonačelnika Željka Keruma na Šetalištu Ivana Meštrovića, u elitnoj i atraktivnoj četvrti Meje, gdje žive brojni poznati Splićani, a u koju je provaljeno u noći na nedjelju, u policiji ne žele iznositi nikakve detalje zbog kriminalističke istrage. Neslužbeno se govori kako policija raspolaže preciznim podacima o tome koliko je provalnika bilo, kojim su putem došli do Kerumove kuće i načinu kako su u nju ušli. Navodno ne znaju ni što je točno ukradeno.

Čuvao novac kod kuće

Međutim, iz krugova bliskih istrazi može se doznati da je Kerum prijavio krađu iz svog sefa u kojem je navodno bilo više od dva milijuna kuna i iznimno vrijedan zlatni nakit njegove nevjenčane supruge Fani Horvat. Priča se da policija istražuje i neke druge okolnosti jer je Kerum u ozbiljnim financijskim problemima. Počelo se urušavati njegovo poslovno carstvo. Po splitskim kaletama svi šuškaju kako je izgubio hotel Neva u Podstrani, jahtu, a nedavno i Perisku (impozantnu zgradu u središtu Splita, na Šetalištu Ivana Mažuranića). Hotel Marjan, njegov “san”, koji ga je “uvalio” u debele dugove, nije uspio prodati, a krediti stižu na naplatu. Navodno zbog prezaduženosti splitski gradonačelnik novac nije želio primati na račune jer bi banke odmah na njih “sjele”. Zato ga je, kažu, i držao kući.

Svatko ima svoju priču. U gradu podno Marjana, kad je Kerum u pitanju, nitko nije ravnodušan. Oni koji ga “vole” suosjećaju s njim zbog provale, dok drugi sumnjaju u sve i svašta. Pa i u mogućnost provale u tako “dobro osiguranu” vilu.

Mir i tišina vladali su jučer na Mejama u okružju vile gradonačelnika Željka Keruma. Na Šetalištu Ivana Meštrovića tek tu i tamo poneki prolaznik.

Prozori i vrata na gradonačelnikovoj vili su zatvoreni, a ispred garaže parkiran crni BMW. Proteklih ga je dana, kažu, vozila Fani.

Osiguranje nije pomoglo

Najbliži susjed nije ni “trznuo” kad smo zazvonili. Pravi se da nije u kući. Poslije nekoliko minuta, izvirio je na balkon. Ugledasmo gospođu u “najboljim godinama” kako šeta psa. Ljubazna, ali odbija svaku mogućnost razgovara za medije. Nekako smo ipak uspjeli saznati da je gradonačelnik dobar susjed, ne pravi nikakve probleme, ali ni s kim i ne komunicira.

– Dobar je on čovjek, ni u koga se ne dira. Ma ovo je četvrt u kojoj inače susjedi ne komuniciraju. Svatko se zaključa svojim ključem, živi svoj život. Kerum ode i dođe autom. Nitko ga i ne vidi. Ali, u nekoliko sam navrata svjedočila da su ga pred garažom čekali neki momci i pitali za novac. Svaki bi im put dao – hvali ga gospođa. I dodaje kako joj je žao što su mu provalili u vilu. Unatoč dobrom osiguranju.

Komentara 33

PR
promag
10:10 24.07.2012.

Pa valjda će policija ispitati prije svega otkud njemu toliko novca i zlata (morao je biti plaćen porez na to), a ako se uistinu utvrdi da on ima toliko novca ima smisla i tražiti toliko.

DI
duncan_idaho
10:18 24.07.2012.

Mislim da ga dostiže ona židovsk a kletva: dabogda imao pa nemao... samo se bojim da on iz toga neće izvući pouku

JU
julio
10:08 24.07.2012.

HA ,HA ,HA , nije polagao novac na račun , a gradonačelnik ,zemljo otvori se, JADNI MI I ČIJI SMO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije