Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrali novac i nakit

Keruma opljačkao netko tko može u kuću. Ušao je fino i elegantno

kerum (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/5
22.07.2012.
u 10:14

Nove nedaće za splitskog gradonačelnika. Ovo nije njegova godina jer mu se urušava i poslovno carstvo.

Nepoznati lopov u noći na nedjelju provalio je u vilu Željka Keruma na Šetalištu Ivana Meštrovića u elitnom gradskom naselju Meje gdje Kerum živi s nevjenčanom suprugom Fani Horvat.

Prazna kuća

U policiji, kojoj je provala prijavljena oko 4 sata ujutro, ne žele otkrivati nikakve detalje kako ne bi ugrozili kriminalističku istragu. Međutim, stupili su u kontakt s gradonačelnikom koji im je jedino rekao kako mu nedostaje novac i zlatni nakit i da navodno u kući u vrijeme provale nije bilo nikoga. Na Šetalištu Ivana Meštrovića danas prijepodne vladao je uobičajeni “mir”. Kerumovi susjedi naginjali su se preko balkona i virili iza prozora. Brzo se proširila vijest o provali u Kerumovo gnijezdo, no susjedi tvrde ništa nisu čuli ni vidjeli. Dodaju kako je u blizini bila svadba, treštala je jaka glazba pa i nisu mogli čuti.

Fani Horvat u nekoliko je navrata danas izišla na balkon, no vidjevši kamere i fotoaparate, povukla se. Susjedi kažu da je Kerumov automobil bio cijelu noć parkiran ispred vile. Je li možda bio u njemu, što, otkrivaju nam, običava posljednje vrijeme, ne znaju.

– Ma, znaju lopovi kamo će! Kerum svašta govori, svašta radi, ima puno neprijatelja – kazuje nam jedan od postarijih stanovnika Meja.

– Šta ste se skupili ovdje, pustite nas da živimo – dobacio je drugi vidno ljutit na novinare kojima je usput savjetovao da idu kopati, a ne lešinariti.

Vila propisno osigurana

Kerumova vila “propisno” je osigurana. Videonadzor na “svakom kantunu”, alarmni uređaji, zidovi...

– Kuda se popeo, kako je uspio ući – najčešći su komentari.

– Da znam tko ga je okrao, počastio bih ga pićem! Dođe gradonačelnik često uvečer u blago rečeno čudnom stanju, stane autom nasred ceste, nitko mu ništa ne može. Pravi kauboj! Ne kontaktira on ni s kim od nas. Ima on svoje kompanjone s kojima se druži – kazuje nam postariji gospodin, Kerumov susjed (podaci poznati redakciji, op. a.).

Raspoložen za razgovor, konstatira kako je vila tako dobro osigurana da ni “mrav ne može ući”.

– Opljačkao ga je netko tko može u kuću. Ušao je fino i elegantno znajući gdje su zlato i novac. A tko zna što je uopće u pitanju – zaključuje naš sugovornik.

Gradonačelnik je isključio mobitel pa smo uskraćeni za njegov komentar koji bi nedvojbeno bio “sočan”, u njegovu stilu.

Željko Kerum posljednjih je dana posebno omražen u gradu podno Marjana. Dirnuo je splitsku svetinju – Hajduk. Sve je mogao napraviti, u sve se mogao umiješati, ali u bile nije smio. Torcida mu je na Poljudu skandiranjima, transparentima, lutkom na napuhavanje s Faninom fotografijom jasno i glasno kazala što o njemu misli.

I poručila gdje mu je mjesto. Kaubojskim upadom u prostorije Hajduka, bahatim ponašanjem u stilu “tko mi što može, ja sam Bog”, navukao je gnjev i onih koji su ga zbog “izvorne vlaške furbarije” donekle i simpatizirali. Ovo nije njegova godina jer mu se urušava i poslovno carstvo.

Ključne riječi

Komentara 95

KO
Kora
20:10 22.07.2012.

Jadan čovjek. Jadni ljudi.

IT
i_tata_bi_sine
10:27 22.07.2012.

Zna se tko je najveći lopov u Splitu i okolici.Švercer humanitarnom pomoći.Milicija bi trebala imati lak posao.

DU
Deleted user
12:58 23.07.2012.

gledajuc Keruma, i njegovuseku ,pocinjem sve vise vjerovati,u teoriju,da je covjek posto od majmuna,a ne da su prvi postali Adam i Eva,jer njihov izgled,i ponasanje upucuju na to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije