Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U karlovcu

Karamarko: Koalicija sa srpskim strankama je ponižavajuća

Karamarko (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/5
07.05.2012.
u 22:09

- U Kumrovcu se danas pleše žikino kolo i razvlače petokrake zvijezde pod kojima se 'gazio' Vukovar. I protiv toga se trebamo boriti - poručio je Karamarko.

U stranku treba vratiti hrvatstvo, izbaciti kriminal i lopovluk. Stranka se mora vratiti učenju dr. Franje Tuđmana i ozračju kakvo je vladalo devedesetih godina, ne da se vratimo u prošlost, nego oživimo duh zajedništva kakav je vladao u to vrijeme. Ne smijemo se bojati reći da smo hrvatski nacionalisti. U Kumrovcu se danas pleše žikino kolo i razvlače petokrake zvijezde pod kojima se 'gazio' Vukovar. I protiv toga se trebamo boriti - poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko stranačkim kolegama u Karlovcu, koji su na gradskoj i županijskoj razini odlučili upravo njemu dati povjerenje na predstojećem Saboru stranke. Odgovorio je i na pitanje hoće li u buduće HDZ-a ponovno koalirati sa srpskim strankama.

- Za mene je ta koalicija bila ponižavajuća. HDZ-ova Vlada financirala je obnovu četničkih spomenika, poput onog u Srbu gdje je iz vlaka izvučeno 200 nevinih osoba i ubijeno - rekao je Karamarko. Osvrnuo se i na aktualnu stranačku kampanju.

- Svjedoci smo šestomjesečnog trajanja kampanje. I to je jedna od pogrešaka vrha vlasti. Po tome ćemo se tek na jesen moći početi ozbiljno baviti budućim lokalnim izborima. Što će se dogoditi ako naši 'crveni prijatelji' raspišu izbore u siječnju, na što imaju pravo. Već se šest mjeseci valjamo po blatu, zabavljamo hrvatsku javnost, ali i vlast našim unutarstranačkim izborima - napomenuo je Karamarko i pitao zašto vrh stranke nikada nije objasnio zašto su izgubljeni izbori, priznao poraz i čestitao pobjedniku.

- Pogrešno je bilo što se kampanja individualizirala. Na plakatima je bila samo prva persona stranke, a nitko ne može personalizirati stranku i pobjediti. To je mogao samo dr. Franjo Tuđman - rekao je Karamarko.

Ključne riječi

Komentara 88

OB
-obrisani-
22:24 07.05.2012.

zna se HDZ Kujundzic i Prgomet

CC
Chicago Chicago
22:24 07.05.2012.

Hhehhee....lik za sve sustave i ideologije. Pitam se,...dali zaista postoji jedan,...jedan,....covjek u ovoj zemlji a da vjeruje ovom liku?

MC
mr.choban
07:14 08.05.2012.

Tomislave, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije