Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužba za genocid

Josipović: Tužbe su nepotrebne ako sve postignemo dogovorom

ivo josipović (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.11.2012.
u 14:08

Josipović drži da je postignut vidan napredak zadnje dvije godine u odnosima Zagreba i Beograda, ali je ostalo još dosta toga što se mora riješiti

– Ako se ono što se željelo postići tužbom može ostvariti dogovorom, tužbe postaju nepotrebne. U Hrvatskoj je ocjena o tome u rukama Vlade – rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović Tanjugu dodajući da je nakon presude Haaškog tribunala generalima Gotovini i Markaču više istaknutih pravnika, i u Srbiji i u Hrvatskoj, ocijenilo da ta presuda minimalizira izglede protutužbe koju je podnijela Srbija, a neutralnog je značaja u odnosu na hrvatsku tužbu.

Dodao je da je kao pravnik suglasan s takvom tezom, ali bi kao predsjednik Hrvatske volio da se riješe svi problemi zbog kojih su tužbe podnesene i time se učine nepotrebnima.

Josipović drži da je postignut vidan napredak zadnje dvije godine u odnosima Zagreba i Beograda, ali je ostalo još dosta toga što se mora riješiti.

– Razumijem da na sve događaje ne gledamo na isti način, ali političari bi morali učiniti napor da razlike ne budu nepremostive ili barem da ne utječu na one aspekte suradnje koji su zaista previše važni i Hrvatskoj i Srbiji, građanima s obje strane granice – rekao je Josipović u intervjuu Tanjugu koji prenose svi važniji mediji u Srbiji.

>>Srbija neće povući tužbu za genocid protiv Hrvatske?

Komentara 46

ZE
zeljkonl1
15:22 22.11.2012.

Ili drugim recima,hod po jajima za Hrvate nije zavrsen.Naprotiv....Jer ulazak u EU je ionako vrlo neizvestan,bar za sledecu godinu,a divnog li apsurda,i taj ulazak zavisi od Srba,kao da granice nema.Zakon spojenih sudova?Do sada sam Ivu cenio jer sam mislio da stvarno i misli sto govori....Zaboravio sam da je Hrvat,pa sad cu upamtiti ovu lekciju....

KA
kabul
15:36 22.11.2012.

My Style Uvijek sam mrzio ljude koji su napravili trokatnicu i dvadeset godina kasnije žive samo u prizemlju, a gore goli zidovi... Tako gradi Josipović...Što god radiš, radiš do kraja..

KA
kabul
15:46 22.11.2012.

My Style Stvar je što ja ne mislim da se sa vama može nešto dogovoriti, a da je na obostrano zadovoljstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije