Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIMI MEDIA

Jadranka Sloković: Očekivali smo sasvim drugačiju presudu

Jadranka Sloković
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
11.03.2014.
u 21:45

"Čini nam se da nismo bili u istoj sudnici kao i sutkinja Čalić"

Odvjetnica Ive Sanadera Jadranka Sloković u emisiji HRT-a rekla je kako nije očekivala ovakvu presudu u slučaju Fimi media, kojom je njezin klijent nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

- Čini nam se da nismo bili u istoj sudnici kao i sutkinja Čalić. Očekivali smo sasvim drugačiju presudu, pledirali smo na oslobađajuću presudu - rekla je Sloković.

Željko Reiner, potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik HDZ-a, u istoj je emisiji rekao da će se HDZ žaliti na presudu.

Presedan u Europi

- Ona je presedan ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Ovo je prvi puta da jedna politička stranka pokušava proglasiti kazneno odgovornom. Mi kao stranka ne možemo biti odgovorni. Nikad nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost, vremena kolektivne odgovornosti su daleko iza nas - rekao je Reiner.

Dragan Zelić iz GONG-a rekao je da će sada sve političke stranke dobro razmisliti hoće li se upustiti u ovakve avanture.

- Nadam se da su se neke stvari naučile. U budućnosti treba ulagati u prevenciju korupcije. Ova i svaka druga vlada treba reći da joj je to prioritet - rekao je Zelić.

- Volio bih reći da se nešto veliko i značajno dogodilo, ali nije. Simbolično se nešto dogodilo i to je bolje nego ništa. Ljudi su danas reagirali isto kao i prije pet ili deset godina, prema nekakvoj simpatiji. Hrvatsko društvo je tvornica za proizvodnju korupcije - rekao je sociolog Renato Matić.

"To nije vaš problem"

Sanaderovi odvjetnici već su ranije izrazili nezadovoljstvo presudom.

- Naravno da nismo zadovoljni ishodom prvostupanjskog postupka. Smatramo da je u ovom slučaju trebalo zadovoljiti određene standarde suđenja, međutim oni ne da nisu održani, nego su se srozali – rekao je Čedo Prodanović nakon presude.

Sloković i Prodanović danas su se naljutili na novinare koji su ih pitali kako će ih Sanader platiti.

– To nije vaš problem – kazali su uglas, a Sloković im je rekla da se "bave svojim problemima".

>> Najveća kazna za Sanadera je što je oduzimanjem imovine kažnjena i čitava njegova obitelj

Komentara 23

MI
miso
07:18 12.03.2014.

['Jadranka Sloković: Očekivali smo sasvim drugačiju presudu'] Poštovana Jadranka, I ja sam očekivao sasvim drugačiju presudu. Kad onaj kome smo povjerili da nas vodi načini ovo što je načinio dr. Ivo Sanader i Hrvatska demokratska zajednica, organizira zločinačku organizaciju uu u vrhu države, pokrade narod i ne napravi nikakav iskorak za dobrobit ljudi, već sve obrnuto, onda sam očekivao maksimalne moguće kazne, znači za mene ni 20 godina ne bi bila pravedna, a imovina je trebala biti oduzeta do zadnje lipe, jer 10 punih bankovnih računa nema ni moj prijatelj koji je 50 godina radio u Austriji. Presuda je sramotna, ponižava sve građane i samu državu.

Avatar Melankolija
Melankolija
07:01 12.03.2014.

Pokazi malo postovanja prema pravosudju od kojeg zivis. Tvoj je posao posao odvjetnika a ne pokitickog prosvjednika.

Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
10:11 12.03.2014.

Očekivali su sasvim drugačiju presudu da za pokraden novac u Fimi Media budu osuđeni čistačica Mara i porter Šime a da šef Ivo dalje voza 200 km na sat po autoputu i voza svoje oduševljene potpornike i ljubitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije