Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novinari naljutili Sloković

Sanaderovi odvjetnici: Prvo je rekao 'idemo dalje'!

Sloković Prodanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
11.03.2014.
u 12:57

Sloković i Prodanović naljutili su se kada su ih pitali kako će Sanader platiti njihove odvjetničke usluge. – To nije vaš problem – kazali su

Odvjetnici Ive Sanadera Čedo Prodanović i Jadranka Sloković na izlasku iz suda kazali su da nisu zadovoljni nepravomoćnom osuđujućom presudom bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a koji je dobio jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

– Naravno da nismo zadovoljni ishodom prvostupanjskog postupka. Smatramo da je u ovom slučaju trebalo zadovoljiti određene standarde suđenja, međutim oni ne da nisu održani, nego su se srozali – kazao je Prodanović i dodao kako prije svega misli na standarde dokazivanja.

– Čuli ste u obrazloženju presude da je ispitano 150 svjedoka, predsjednica vijeća pozivala se na neke od iskaza. No, kao da nismo bili u istoj sudnici, 60 svjedoka demantiralo je iskaze Mladena Barišića – rekao je Prodanović i dodao kako se u obrazloženju nije čula "nijedna rečenica o tome na koji način i koliko je novca Barišić dao Sanaderu".

"Idemo dalje"

– Činjenica je da je isključivo na temelju njegova iskaza utvrđena suma od 15 i nešto milijuna kuna koje je on navodno predao Sanaderu – kazao je Prodanović i dodao kako se ova presuda temelji isključivo na iskazu jednog svjedoka "demantiranog sa 60 iskaza drugih svjedoka".

– Nijedan svjedok, a nije bilo ni materijalnih dokaza da je Barišić Sanaderu dao novac – kazao je Prodanović te dodao kako u anglosaksonskom svijetu postoji praksa da se "isključivo na temelju pokajnikova iskaza ne može temeljiti presuda".

Sloković je otkrila da je Sanader nakon presude odvjetnicima rekao: "Idemo dalje". – Rekao je idemo dalje, kao što to kaže i svaki put – kazala je Sloković. Na pitanje novinara ima li Sanader novca za "dalje", ona je rekla da su svi čuli "kako stoji s novcem". Sloković i Prodanović naljutili su se kada su ih pitali kako će Sanader platiti njihove odvjetničke usluge. – To nije vaš problem – kazali su uglas, a Sloković im je rekla da se "bave svojim problemima".

>>KRIVI SU! Sanader i HDZ moraju vratiti više od 40 mil. kn! Sutkinja: Presuda je poruka, politička korupcija je zlo. Ne tolerira se i ne isplati

>>'Stranku ne možemo proglašavati lopovskom. Žalit ćemo se'

Komentara 48

GR
gracani
16:46 11.03.2014.

U drugom svjetskom ratu pojedini Ustase ucinise ordedjena nedjela I platiese I oni I stotine tisuca neduznog naroda samo zato sto su Hrvati. Nikada niti jedan partizanski ubojica nije sudjen za svoja nedjela, dapace jos I danas vuku debele penzije. Njihova djeca harace drzavom koju nisu nikada ni htjeli I koju u podsvjesti duboko mrze iz jednostavnog razloga, tako su odgojeni. Komunisticka klika je sistematski krala I izvlacila lovu iz ondasnje drzave a ovi preobuceni u druge kapute to rade u zadnje dvadeset I tri godine I to se natjecu tko ce biti uspjesniji. Senader je optuzen, sudjen, ja imam svoje misljenje o tome, ali zasto I druga strana ne odgovara za svoja nedjela, pljacke I I sto je najstrasnije, veleizdaju, krivokletstvo i suradnju sa koljacima I paljiteljima svega sto I pocima sa slovom H. Dok god se dogadjaju selektivna, partijski dirigirana sudjenja, dok god ne budu svi jednaki pred zakonom I dok god svi ne plate svoj dug za svoj kriminal, dotle nece biti ni mira ni spokoja a ni ekonomskog prosperiteta u toj jadnoj drzavi, koju na zalost vecina njih nije ni zelila. Znam da to zvuci kao utopija ali na zalost je cinjenica od koje se moze skrivati ali ne za uvijek. Bez lustracije nema ni Kroacije

MI
mijodrenova
13:28 11.03.2014.

U ovom postupku Prodanović je bio blijeda slika prosječnog odvjetnika.

CI
ciara46
13:30 11.03.2014.

Lešinari itekako znaju koliko još ima zatajenog ukradenog novca, oni idu dalje, svakom jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije