Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gađali vojnu metu

Izrael službeno priznao: Napali smo Siriju!

Niko Kovač
Foto: Pixsell
1/2
04.05.2013.
u 10:27

Obavještajne službe na Zapadu strahuju da je sirijski režim posegnuo za kemijskim oružjem što bi bio uzbunjujući alarm za Amerikance

Izraelski ratni avioni izveli su zračni napad u Siriji, kazao je najprije neimenovani američki dužnosnik, a prenosi BBC

Riječ je, prema njegovim tvrdnjama, o napadu koji je izveden iz zračnog prostra Libanona. Meta je bila vojna. 

Izrael je najprije odbio potvrditi da se napad dogodio, iako su siječnju već bili napali Siriju, no kasnije su svjetski mediji prenijeli izjavu izraelskog službenika koji je kazao kako su gađali pošiljku naprednih projektila namijenjenih Hezbollahu.

Istovremeno, američki predsjednik Barack Obama kaže kako još uvijek ne želi slati svoje vojnike u Siriju, tj. ne želi se miješati u građanski rat. 

Obavještajne službe na Zapadu strahuju da je sirijski režim posegnuo za kemijskim oružjem što bi bio uzbunjujući alarm za Amerikance. 

Obama je u petak kazao kako bi čvrsti dokazi o upotrebi kemijskog oružja  bili okidač za intervenciju, ali dodao je, niti jedna odluka neće se donijeti naprečac. 

Nemiri u Siriji traju dvije godine, a živote su u sukobima izgubili deseci tisuća ljudi. 

>>Ruski zrakoplov bio u opasnosti u sirijskom zračnom prostoru!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije