Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad raketama?

Ruski zrakoplov bio u opasnosti u sirijskom zračnom prostoru!

Sirija oružje
Reuters/PIXSELL
29.04.2013.
u 18:26

Izvor ruske agencije kazao je da su ih sirijski dužnosnici obavijestili da su u ponedjeljak ujutro nepoznate vojne snage ispalile dvije rakete zemlja-zrak koje su eksplodirale u zraku vrlo blizu civilnog zrakoplova.

Dvije rakete su navodno ispaljene na ruski civilni zrakoplov u kojem je bilo najmanje 159 putnika koji je letio iznad sirijskog teritorija. Ruske zrakoplovne vlasti su priznale da je avion bio "u opasnosti", no i da je prerano govoriti o napadu., piše RT.

Još nije poznato tko je gađao ruski zrakoplov. Izvor ruske agencije kazao je da su ih sirijski dužnosnici obavijestili da su u ponedjeljak ujutro nepoznate vojne snage ispalile dvije rakete zemlja-zrak koje su eksplodirale u zraku vrlo blizu civilnog zrakoplova ruskog zračnog prijevoznika.

Pilot spasio živote putnika

Pilot je uspio reagirati na vrijeme i "skrenuti" zrakoplov te time spasiti živote putnika. Izvor je rekao da zrakoplov vjerojatno nije namjerno napadnut, "no ostaje nepoznato jesu li napadači znali da je to ruski avion".

Kada je putnički zrakoplov Airbus 320 letio iznad Sirije, "posada je uočila borbene aktivnosti koje su, tako su vjerovali, mogle predstavljati prijetnju za zrakoplov", izvijestilo je rusko Ministarstvo transporta.

"Nitko nije ozlijeđen, a zrakoplov nije oštećen"

Gađan je zrakoplov zračnog prijevoznika Nordwind Airlinesa, izvijestila je Ruska federalna Agencija za turizam. Zrakoplov je poletio u egipatskom odmaralištu Sharm el-Sheikhu, a krajnje odredište mu je bio ruski grad Kazan.

– Nitko nije ozlijeđen, a zrakoplov nije oštećen. Sletio je u Kazanu kao što je bilo i planirano – izvijestila je Agencija za turizam. Rusko veleposlanstvo u Damasku istražuje napad na zrakoplov.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva vanjskih poslova Aleksandr Lukašević je rekao da poduzimaju sve mjere kako bi razjasnili sve okolnosti ove situacije, a uspostavit će i kontakt sa sirijskim vlastima. S druge strane, sirijske zrakoplovne vlasti nisu zabilježile navodni napad na ruski zrakoplov.

>>Eksplozije u Damasku - neuspjeli atentat na sirijskog premijera

>>Sirija upotrebljavala kemijsko oružje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije