Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISAVLJE

Igor Duić imenovan glavnim urednikom Novih medija HRT-a

Igor Duić
Foto: HRT
06.11.2015.
u 09:51

"Igor Duić jedini je u natječajnome postupku zadovoljavao uvjete za glavnoga urednika Novih medija HRT-a"

Igor Duić imenovan je glavnim urednikom Novih medija HRT-a, a na dužnost stupa već danas.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman imenovao je Duića na prijedlog ravnatelja Poslovne jedinice Program Saše Runjića, a na temelju javnoga natječaja raspisanoga 18. rujna 2015. i nakon pribavljenoga mišljenja novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa.

"Igor Duić jedini je u natječajnome postupku zadovoljavao uvjete za glavnoga urednika Novih medija HRT-a, a i zaposlenici su 29. listopada 2015. dali podršku njegovu imenovanju. Potporu njegovu imenovanju dalo je 93,2 % kolega koji su pristupili internetskomu izjašnjavanju", priopćio je HRT.

Duić, diplomirani novinar i magistar znanosti međunarodnih odnosa, novinarstvom se počeo baviti sa 16 godina u računalnome magazinu Hacker, a pisao je i za duplericu Svijet računala Jutarnjega lista. Od 2000. godine radi kao novinar za HRT-ove emisije o tehnologiji, znanosti, obrazovanju, kulturi te za HRT-ovu zagrebačku redakciju. Bio je reporter u nekadašnjoj unutrašnjopolitičkoj redakciji, uređivao i vodio Vijesti i podnevni Dnevnik i druge emisije te bio izvršni urednik Novih medija u Informativnome medijskom servisu HRT-a.

Duić se usavršavao i kao edukator Europske radiotelevizijske unije u području temeljnih vrijednosti i uredničkih načela javnih medijskih servisa, sudjelovao u uvođenju digitalne tehnologije u proizvodnju sadržaja u Informativnome programu HRT-a 2005. i bio edukator za njihovu primjenu. Član je Akademije za politički razvoj. Funkciju v. d. urednika Novih medija HRT-a uspješno je obnašao od 14. studenoga 2014. godine, priopćili su iz HRT-a.

>> Programe preuzimaju Đelo Hadžiselimović, Daria Marjanović i Igor Duić

>> Đelo Hadžiselimović nakon 41 godine odlazi u mirovinu

Komentara 5

Avatar comparator
comparator
10:31 06.11.2015.

Možete mijenjati ljude koliko hoćete ali vi ste i dalje oni isti programirani jednoumci školovani za sakrivanje istine. Uređivanje podnevnog Dnevnika u bilo koje vrijeme vladavine vaše jednoumne klike nije neka preporuka ! Želimo Hrvatsku televiziju ,a ne vašu televizijuu s hrvatskim imenom .

AS
ante_slavonac
13:06 06.11.2015.

Ovako iz pristojnosti,pitam ima li na HRT-U ijedan Hrvat?

KA
KaNiDora
14:20 06.11.2015.

Vanja, Saša, Rajko, Igor, ... dokle ?? S njima svima van, raspustiti HRT i krenuti izpočetka.. jedan program i mirna Bosna, ukinuti pretplatu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije