Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
efikasno trošenje

Hrvatskoj 150 milijuna eura godišnje iz fondova EU

pusić
Davor Puklavec/PIXSELL
16.06.2010.
u 12:53

Hrvatska se treba dobro pripremiti kako bi nakon ulaska u EU povukla što više novca iz strukturnih fondova od 2,2 milijarde eura koliko joj je namijenjeno u postojećem proračunu.

- Hrvatska danas iz pretpristupnih fondova dobiva oko 150 milijuna eura godišnje - kazao je šef europske delegacije u EU-u Paul Vandoren poručivši kako je važno učiniti sve da bi se što efikasnije iskoristio novac iz fondova EU.

Stoga je potrebna hitna priprema zrelih programa, posebno infrastrukturnih - nastavio je na okruglom stolu koji je organizirao Nacionalni odbor za praćenje pregovora s EU.

Hrvatska se treba dobro pripremiti kako bi nakon ulaska u Europsku uniju povukla što više novca iz strukturnih fondova od 2,2 milijarde eura koliko joj je namijenjeno u postojećem proračun - čulo se.

Vremena je malo i novac će se morati potrošiti u samo 24 mjeseca - rekao je šef delegacije EU te izrazio zabrinutost hoće li Vlada uspjeti povući taj novac.

Naglasio je da je važno biti pripremljen u pretpristupnoj fazi. Prema njegovim riječima, i privatni sektor mora biti spreman za sudjelovanje na natječajima javne nabave te u sve moraju biti uključene i lokalna i regionalna vlast.

Sabor će do kraja godine donijeti još 10-15 preostalih zakona iz europskog paketa koji nisu mogli biti doneseni dok nije promijenjen Ustav - kazao je predsjednik Sabora Luka Bebić.

U proteklih nekoliko godina Sabor je donio ili uskladio više od 230 zakona iz europskog paketa - dodao je.

Predsjednica Odbora Vesna Pusić naglasila je da za ovakve projekte za 15 uloženih Vladinih eura EU daje 85 i zato je sve što se neiskoristi direktan gubitak.

- Kao da smo sami sebi izbili novac iz ruku - rekla je. Ustvrdila je kako je ulazak Hrvatske u EU jedan od rijetkih političkih ciljeva koji političke elite ne mogu provesti bez uključivanja cijelog društva - zaključila je Pusić.

Komentara 18

MM
Mladen Miletić
14:38 16.06.2010.

Hrvatskoj 150 milijuna eura godišnje iz fondova EU, a vračanje 300 milijuna duga ka ovome u kojeme se davimo... Ili je EU jedna bolesna jakomentalno bolesna skupina dobrovoljaca koja djeli svoj kapital Balkančerosima bivšim ratnim zločincima i sličnima zvanima braniocioci i lažni branioci Balkana od zna se...

OR
ordinaryhandsome
14:40 16.06.2010.

Još kad bi neki id*ot iz Vlade RH napisao - gdje su usmjerena sredstva, - ćemu točno služe, - i na koji način društvo može doći do njih možda - čak možda bi ta sredstva zbog kojih ovo društvo jaaaaakoako trpi i - imala smisla, kao i ta cijela pompa oko EU. I žalosno je kaj vam to mora netko reći preko Interneta. Dakle, gdje, kad i zašto/zbog čega, a ne - koliko. Fala :P

VI
vitaszorcms
14:12 16.06.2010.

Tijekom bijega iz RH za vrijeme Domovinskog rata,baba je vani tražila đavla kojem bi prodala dušu.Imala je intenzivne kontakte i dril sa stranim obavještajnim agenturama kojima sada služi.Hebeš državu koju predstavlja dokazani antinarodni element.Ona predstavlja sebe i svoju masonsku kliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije