Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgraničenje

Hrg: V. Pusić nema pravo odricati se hrvatske zemlje u ime Tuđmana

'SPECIJAL OBZOR 27.06.2012., Zagreb - Branko Hrg, predsjednik Hrvatske seljacke stranke. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL '
'Davor Puklavec/PIXSELL'
01.08.2012.
u 15:48

HSS traži da se Hrvatska povuče iz sporazuma Tuđman-Izetbegović i da se zatraži ad hoc međunarodna arbitraža oko određivanja granice u Malostonskom zaljevu

O ratifikaciji sporazuma pokojnih predsjednika Hrvatske i BiH Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića o razgraničenju u Malostonskom zaljevu oglasila se i Hrvatska seljačka stranka, čiji predsjednik Branko Hrg u priopćenju poručuje kako taj sporazum nema nikakve veze s izgradnjom pelješkog mosta te napada ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić.

"To da Vesna Pusić ne bi "poginula" ni za kilometar, a kamoli za pedalj hrvatske zemlje i nije neka novost, da ima nedostatak osjećaja za vlastiti narod isto tako nije ništa novo, ali to joj nikako ne daje za pravo da se u ime tog naroda odriče dijela njegove zemlje i to ovaj put ni manje ni više pozivajući se na Franju Tuđmana i njegov sporazum", smatra Hrg, koji se pita zašto Pusić "bezuvjetno prihvaća" Tuđmanove političke procjene i zaključuje kako je riječ o "pokušaju bacanja dimne zavjese na izgradnju pelješkog mosta".

"Sada je barem jasno da izgradnja mosta nema alternativu i da koridor kroz Neum to nije", dodaje Hrg.

Hrg ocjenjuje "netočnim i pomalo infantilnim" obrazloženje premijera Zorana Milanovića da bi odstupanje od ratifikacije tog ugovora izazvalo otvaranje razgraničenja s BiH duž cijele granice. Taj sporazum nije dio ugovora o razgraničenju s BiH, a Republika Srpska ionako će otvoriti pitanja spornih točaka duž granice, uvjereni su u HSS-u. HSS zato traži da se Hrvatska povuče iz sporazuma Tuđman-Izetbegović i da se zatraži ad hoc međunarodna arbitraža oko određivanja granice u Malostonskom zaljevu.

Komentara 35

DU
Deleted user
16:06 01.08.2012.

Ma nema Pusić 2/3 ruku za ratifikaciju u Sabornici i to je blef sveudilj docirajuće "profesorke" koja je jednom u TV studiju tako poklapala ak. Rudolfa, bivšeg šefa povjerenstva RH za granice, kao da se radi o šmrkavcu. Što on zna, a da ona ne zna bolje od njega! Lako nuditi uokolo hr. ozemlje kad MI 6 stoji u pozadini i blago se smješkaju kako njihov kadar pušta krv Hrvatskoj naime tzv. jačanja regiona.

OB
-obrisani-
16:10 01.08.2012.

Iz koje jazbine je ovaj izgmizao? Šta znači za njega neki ugovor kojega potpišu šefovi država(pacta sunt ser- vanda)?

Avatar wratnik
wratnik
16:05 01.08.2012.

Hrg: V. Pusić nema pravo odricati se hrvatske zemlje u ime Tuđmana --------------------- Gospodine Hrg zasto milim vas vi to niste uradili dok ste kormanjili sa Hrvatskom? Sato molim vas? U kojem sklonistu ste bili cijelo to vrijeme.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije