Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp odbacio sumnje

Holy: Ako me ipak izbace, neću vratiti mandat

Mirela Holy (1)
Anto Magzan/PIXSELL
08.07.2012.
u 10:41

Spremna na sve: 
Ako je izbace Holy im neće dati svoj mandat i u Saboru će biti nezavisna

– Nema govora o tome da bi se bivšu ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy izbacivalo iz stranke. Pa ni zbog daleko ozbiljnijih stvari nismo izbacivali ljude iz SDP-a, a ne da bi se sada takvo nešto pokušavalo s Holy – kategorična je osoba iz samog vrha SDP-a u demantiranju informacije po kojoj bi zbog niza istupa štetnih za stranku bilo ugroženo članstvo donedavne ministrice.

Možda bi HNS-u bilo drago

Netočno je, nastavlja naš sugovornik, i da bi Holy bilo kojim povodom bila tema Predsjedništva SDP-a.

– Netočno je i da će sjednica biti idućeg tjedna. Sjednice predsjedništva redovno se održavaju svake druge srijede, a to neće biti ove naredne, a teme o kojima će se raspravljati su daleko ozbiljnije – kaže naš sugovornik navodeći kako je u zemlji čitav niz problema s kojima se treba suočavati i rješavati ih, a priče o sukobima s Mirelom Holy, ili tračevi koji su se lansirali u vezi s ambicijama Zlatka Komadine, nisu predmet rasprava stranačkog vrha.

Na isti način na pitanje prijeti li bivšoj ministrici gubitak iskaznice SDP-a odgovorila nam je druga osoba iz stranačkog vrha koja blisko surađuje s premijerom Zoranom Milanovićem.

– U SDP-u nema nikakve izvanredne situacije. Niti je itko tražio da se išta poduzima u vezi s Holy – izričit je SDP-ovac koji dodaje da ne može isključiti kako bi nekome u HNS-u možda bilo i drago da je drugačije, ali ako će SDP rješavati neke situacije, to će učiniti sam, neće preko medija, niti uz asistenciju bilo koje druge stranke.

>>Milanović: Svjedoci tvrde da Čačić nije nasrnuo na Holy

Iako Mirela Holy nije željela o tome razgovarati ipak smo doznali da je do usijanja na relaciji Milanović-Holy došlo nakon što je tjednik Forum objavio mejlove koji teško kompromitiraju Radimira Čačića.

– Milanović je bio sto posto uvjeren da je upravo Holy te mejlove dala novinaru Foruma, a ona mu je kazala da to nije istina. Milanovića je strašno naljutilo i to što je Holy potvrdila autentičnost tih mejlova, ali i detaljan opis pritiska koji je na nju i njenog suradnika Škrleca vršio Čačić – tvrdi naš sugovornik i dodaje: Da se Mirela zaista željela osvetiti Čačiću u javnost bi izašla sa po Čačića puno gorim stvarima!

Moćnija i od premijera

Mirela Holy nam je rekla da je iz stranke nitko službeno nije kontaktirao u vezi s izbacivanjem iz SDP-a.

– Ali neki stranački kolege su mi rekli: Isključit će te iz stranke! Ne znam da li su mi prenosili informaciju iz prve ruke ili je to njihovo tumačenje medijskih napisa – rekla je Holy i sarkastično dodala: “Krajem prošlog tjedna saznala sam da sam postala najmoćnija osoba u Vladi, moćnija i od Čačića ali i od Milanovića. Šteta što toga nisam bila svjesna dok sam bila ministrica.”

Iako su danas iz SDP-a poslali i službenu obavijest da se o izbacivanju Mirele Holy nije niti razgovaralo, doznajemo da je bivša ministrica spremna i na najcrnji scenarij. Ako ju izbace iz stranke Holy SDP-u neće vratiti mandat pa će u Saboru nastaviti rad kao nezavisna zastupnica.

>> Holy: Čačić me ščepao za ruku, a ministri nisu stali uz mene

>>Milanović: Neću dopustiti da Čačić bude žrtva grubog stila

Kasapović: Milanović 
ostao osamljen 
i sam na čelu SDP-a, ali i na čelu vlade

Komentara 298

LU
luja
12:22 08.07.2012.

Ovakve stvari se dogadaju tamo gdje je vodstvo nesposobno.

OB
-obrisani-
12:21 08.07.2012.

osramotila se sama, a dokrajčili je njeni prijatelji.... ...revolucija ždere svoje potomstvo?

OB
-obrisani-
15:21 08.07.2012.

Ha! Opet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije