Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ vs PANTOVČAK

Josipović: HDZ bi se svađao jer ne može riješiti probleme

josipović
Foto: Nino Strmotić/PIXSELL
1/3
Autori: I.H./VLM, V. M./VLM
19.05.2010.
u 15:49

'Skupina HDZ-ovih dužnosnika prerasla je već "od tri pjevača u mali zbor" što pokazuje određenu političku nervozu', poručuje Josipović.

Predsjednik Republike Hrvatske ima ustavnu dužnost brinuti o ukupnom funkcioniranju države pa u okviru toga i politički progovarati o pojavama koje ne smatra dobrima za Hrvatsku - objavili su u večerašnjem priopćenju iz Ureda predsjednika Ive Josipovića u najnovijoj reakciji na polemiku između HDZ-a i Josipovića.

Josipović će i dalje kritizirati
- Predsjednik će zato nastaviti kritički promišljati hrvatsku političku scenu. Smiješne političke diskvalifikacije koje je na posljednjoj novinskoj konferenciji izrekla skupina HDZ-ovih dužnosnika prerasla je već "od tri pjevača u mali zbor" što pokazuje određenu političku nervozu koja se očituje u svađalaštvu proizašlom iz nemoći rješavanja naraslih problema u državi. Predsjednik neće biti dio svađalaštva nego će nastaviti raditi u skladu sa svojim ustavnim ovlastima na dobrobit Republike Hrvatske.

>>Andreis: Predsjednik je oklevetao odvjetnike i za to ga treba tužiti

HDZ: Baritoni neće pjevati kako Josipović svira!

Nitko u ovoj zemlji pa ni predsjednik Republike nema pravo pitati što sam radio na Bleiburgu kao izaslanik Hrvatskog sabora. Jesam li ga trebao pitati smijem li ići? Ne bu išlo! - rekao je danas Ivan Jarnjak na HDZ-ovoj konferenciji za medije koja je u potpunosti bila posvećena predsjedniku Josipoviću.

Ivan Jarnjak, Andrija Hebrang, Vladimir Šeks, Branko Bačić i Frano Matušić napali su predsjednika zbog njegova komentara da su potaknuli Odvjetničku komoru na stegovni postupak protiv Ante Nobila, odvjetnika bivšeg ministra Damira Polančeca.

Šeks: Josipović je izašao iz okvira svojih ustavnih ovlasti
- Držim da je predsjednik time izašao iz okvira svojih ustavnih ovlasti i uloge koju ima u parlamentarnoj demokraciji. Da se to dogodilo u bilo kojoj drugoj zemlji, to bi bio skandal. Mislim da predsjednik ima loše savjetnike koji su ga nagovorili na strančarenje i držanje štange samo jednoj stranci - rekao je Vladimir Šeks koji je usprkos oštrim riječima ustvrdio da ovaj njihov nastup ne treba shvatiti kao zaoštravanje prema predsjedniku Republike već kao dobronamjeran poziv na dijalog.

U duhu tog Šeksova objašnjenja, Andrija Hebrang je rekao da predsjedniku treba dati vremena da "nauči biti političar jer je ipak samo šest godina bio zastupnik u Saboru i pojavljivao se jednom mjesečno".

>>Kosor: HOK sam samo pitala smije li se tako vršiti pritisak na Vladu

Matušić: Predsjedik je nešto malo pobrkao, Šeks: Mesić se više držao Ustava
Branko Bačić je ustvrdio da dosad nije primijetio ni jednu predsjednikovu izjavu "kada su SDP-ovi čelnici grubo napadali policiju i pravosuđe". Na Josipovićev komentar kojim je čelnike HDZ-a nazvao "tri tenora" osvrnuo se Frano Matušić.

- Predsjednik Republike je nešto malo pobrkao. Nisu u pitanju tenori nego baritoni i sigurno neće pjevati kako on svira - rekao je Matušić.

Šeks je pak zaključio da bivši predsjednik Mesić nikada nije na Josipovićev način iskakao izvan svojih ustavnih ovlasti i uloge.

- Mesić se više držao Ustava - rekao je Šeks.

Komentara 458

SM
Smijesko
14:22 22.05.2010.

21.05.2010. u 15:20h tomsom je napisao/la: samo ih peri josipoviću. treba im moralne higijene. ************************************************************* Kada bi ih \"prao\" netko tko ima morala i karaktera još kako-tako, ali ovako ... ? Ovaj nema pravo nikoga u Hrvatskoj \"prati\", ali bi bi se njega trebalo i to ozbiljno !

OB
-obrisani-
01:32 21.05.2010.

20.05.2010. u 23:47h Josip Broz Tito je napisao/la: Ivo me razočarao i kao druga i kao komunistu! *********************************************************** Koja li tek ti komunjra ako te ova komunjara razočarala ???

ST
standup
23:41 20.05.2010.

Imam osjecaj da ova nova vjetrenjaca od predsjednika ,sve probleme rjesava napadajuci HDZ.Kad se samo sjetim sta je sve obecavao kretenima koji su glasovali za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije