Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog nobila

Kosor: HOK sam samo pitala smije li se tako vršiti pritisak na Vladu

kosor
Petar Glebov/PIXSELL
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
18.05.2010.
u 22:01

Žao mi je da Josipović nije tako reagirao u slučajevima napada visokih dužnosnika SDP-a, u vrijeme pokretanja određenih istraga protiv njih, kada su žestoko napadali i policiju i ministra Karamarka i Državno odvjetništvo i USKOK, rekla je.

Iz odgovora Odvjetničke komore vidi se da nisu reagirali na poticaj politike, ustvrdila je premijerka Jadranka Kosor, komentirajući izjavu predsjednika Ive Josipovića koji smatra da je cehovska udruga odvjetnika reagirala na poticaj politike.

- Meni je osobno žao da predsjednik govori da mora štititi neovisnost pravosuđa. Žao mi je da nije tako reagirao u slučajevima napada visokih dužnosnika SDP-a, u vrijeme pokretanja određenih istraga protiv njih, kada su žestoko napadali i policiju i ministra Karamarka i Državno odvjetništvo i USKOK. Žao mi je da tada nije našao za shodno da reagira - kazala je premijerka i zaključila:

- Mislim da ćemo se predsjednik Josipović i ja složiti da nitko od nas ne smije ni na koji način, ni jednim postupkom, ni jednom izjavom utjecati na pravosuđe, na neovisno Državno odvjetništvo, na USKOK i u konačnici na sudove, da se bore portiv korupcije i općenito kriminala. I u tom smislu nema bedema koji bi bilo koga mogao od bilo čega zaštiti. Ono što bih voljela su ista mjerila kod svih nas: i kod medija i kod dužnosnika prema svakom procesu i  eventualnom osumnjičeniku.

Premijerka je komentirala i zašto je od Odvjetničke komore zatražila očitovanje je li se odvjetnik Anto Nobilo svojim izjavama ogriješio o Kodeks Hrvatske odvjetničke komore.

- Na njegove izjave (odvjetnika Ante Nobila, op.a.) da se protiv njegovog branjenika (Damira POlančeca, op.a.) zapravo vodi politički proces, da ga se politički pritišće i da je to uvjetovano iz politike, zatražila sam očitovanje može li se na taj način vršiti pritisak na vladu jer to jest opritisak na vladu - kazala je premijerka i pojasnila:

- Ja sam tražila, i na to imam pravo, samo očitovanje HOK-a o tome je li prekršen Kodeks. I ništa drugo. Ako svatko ima pravo napadati i optuživati Vladu i ministre i predsjednicu Vlade, onda i Vlada može tražiti očitovanje od cehovske udruge da se to ne proglasi političkim pritiskom.

Komentara 73

NU
number23
12:39 19.05.2010.

USKOK će ispitati cijeli slučaj i ustvrditi tko je za što odgovoran u međuvremenu ni nobilo niti mediji nisu ti koji mogu optuživati i prstom pokazivati na nekoga..Josipović nije reagirao kad je Linić govorio protiv policije i pravne države aa sad je promijenio mišljenje i progovorio..straašno

GO
Gogs
15:22 19.05.2010.

tko pita ne skita

VI
vidimškoj
08:53 19.05.2010.

ona misli da ako je ona glupa da smo i mi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije