Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagiranje

HAC: Pogriješili smo, umjesto metara upisali smo kilometre

\'tabla Zagvozd\'
Arhiva
10.02.2011.
u 19:35

U troškovniku je načinjena pogreška te je za mjeru duljine umjesto u km upisana dužina u m

Iz Hrvatskih autocesta d.o.o. reagirali su na tekst "Posao od 4927 kuna naplatili 2,4 milijuna" te tvrde kako je "neistinita informacija da su Hrvatske autoceste platile Viaduktu za radove iskolčenja trase čvora Zagvozd 2 na dionici Šestanovac – Ravča 2,4 milijuna kuna. Istina je da su Hrvatske autoceste za iskolčenje trase navedenog čvora Viaduktu platile 1.642,47 kuna. Također, netočna je informacija da je dužina trase 1171,30 km. Istina je da dužina trase čvora Zagvozd 2 iznosi 800 m, odnosno 0,8 km", navode iz HAC-a, no priznaju:

"U troškovniku je načinjena pogreška te je za mjeru duljine umjesto u km upisana dužina u m, slijedom toga može se iščitati kako je umjesto projektantske procjene dužine od 1171,3 m proizašlo da se radi o dužini od tisuću km. Međutim ističemo da se obračun i plaćanje radova ne temelji na projektantskim procjenama, nego na stvarnim izmjerama i količinama koje su iskazane u građevinskoj knjizi."

Ključne riječi

Komentara 48

DA
DavorKnele
22:56 10.02.2011.

kako vi hrvati uvek pronalazite nacine za opravdati lopovluk.pa to je neverovatno.mozda bi trebalo da vas se pita:Mislite li vi stvarno da su se oni zabunili i pomesali kilometre i metre?da li vas smeta sta vam se vredja inteligencija na ovaj nacin?

JA
jamadolac
18:26 11.02.2011.

ja sam mislio da se troškovnik radi po projektnim skicama a ne od oka !!!

UN
unbekant
01:51 11.02.2011.

ovi u HAC-u,lazu na kilometre,jao koja banda ,koji lopovi,za njih je sicilijanska mafija humanitarna organizacija.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije