Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
450 milijuna eura

Grčić: Od novca iz fondova očekujem investicijski bum

'30.07.2013., Zagreb - U Banski dvorima odrzana je konferencija za medije na kojoj je potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grcic predstavio rezultate rada Koordinacije za gospodarstvo i investicije
'Patrik Macek/PIXSELL'
28.08.2013.
u 20:34

Ministar Grčić nada se da prijepor Vlade i EK o europskom uhidbenom nalogu neće utjecati na dobivanje novca iz fondova

Iako su se pojavile sumnje u moguću blokadu dijela sredstava iz fondova EU zbog spornog lex Perkovića, Europska komisija u ponedjeljak je odobrila dokument \"Nacionalni strateški referentni okvir 2013.\" kojim se utvrđuju prioriteti korištenja novca iz fondova pa se strah od blokade gotovo pa može otkloniti.

– Nadam se da prijepor naše Vlade i Europske komisije o europskom uhidbenom nalogu neće utjecati na korištenje sredstava iz fondova te da će se to pitanje riješiti na obostrano zadovoljstvo, u razmjeni informacija koja će riješiti otvorena pitanja i staviti Hrvatsku u jednaku poziciju kakvu imaju druge zemlje članice – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić na konferenciji za novinare.

Od novca iz fondova Grčić sada očekuje investicijski bum. Europska komisija odobrila je plan ulaganja Hrvatske za korištenje sredstava kohezijske politike EU u iznosu od 449,4 milijuna eura koji su joj dodijeljeni ulaskom u EU. 120 milijuna eura predviđeno je za sektor prometa, 149,8 milijuna eura za projekte zaštite okoliša, 108,4 milijuna eura za regionalnu konkurentnost i 60 milijuna eura za razvoj ljudskih potencijala. Krajnji rok za korištenje sredstava kraj je 2016. godine. Odgovarajući na kritike oporbe kako Vlada nije dovoljno učinila na pripremi projekata koji će se financirati sredstvima EU, Grčić je rekao da sadašnji stupanj spremnosti Hrvatske jamči da će ona biti jedna od uspješnijih zemalja pristupnica na početku razdoblja korištenja sredstava iz fondova. Napomenuo je da je država pripremila velike projekte ukupno vrijedne 600 milijuna eura te da financira izradu dokumentacije za 500 manjih lokalnih projekata, a najveća ulaganja očekuje u vodoopskrbne i odvodne sustave.

>> Hrvatskoj 450 milijuna eura iz fondova EU za nova radna mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije