Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alpe

Francuski penjači već pet dana zarobljeni na Mont Blancu

meije
Ilustracija
07.11.2011.
u 20:50

Temperature u tom dijelu Alpa kroz jutro padaju ispod 10 stupnjeva Celzijusa no zbog jakih naleta vjetra prava temperatura je dvadeset stupnjeva ispod ništice.

Već pet dana su Charlotte Demetz , iskusna penjačica iz Francuske i njezin vodič Olivier Sourzac zarobljeni u Alpama, javlja Le Monde.

Od srijede, zbog guste magle i jakih naleta snijega ne mogu sići sa Walker Peaka, gdje su zarobljeni na 4 tisuće metara. Prije nego ima je nestalo baterije u mobitelu u petak  obavijestili su spasioce da su iskopali rupu u snijegu kako bi se sklonili od nevremena.

Temperature u tom dijelu Alpa kroz jutro padaju ispod 10 stupnjeva Celzijusa no zbog jakih naleta vjetra prava temperatura je dvadeset stupnjeva ispod ništice, dok u noći padaju i do minus 25 stupnjeva.

Francuski i talijanski spasioci su pokušali helikopetrom u nedjelju pronaći alpiniste, ali nisu uspjeli zbog guste magle. Pokušali su ponovno u ponedjeljak no ni tada nisu uspjeli.
Brat izgubljenog Sourzaca je poveo osmočlanu ekipu na planinu no ni on nije bio uspješan u traganju.

Ključne riječi

Komentara 1

DZ
dzukaficuka
20:16 08.11.2011.

Da je to kod nas se desilo bi brujili njihovi medij kako smo zaostali treci svijet.Imaju pod navodnicima toliku tehnologiju i sve obuke i instruktore nemogu se popeti 4 kilometra cetri dana.Disu im Eurokopteri nohau meni se vidi da su no kaut

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije