Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privođenje pravdi

FBI započeo najveću operaciju protiv mafije u povijesti

uhićenje
AFP
21.01.2011.
u 07:45

Neki slučajevi za koje se tereti uhićene mafijaše sežu i 30 godina unatrag

Američki FBI objavio je da je počela najveća antimafijaška operacija u povijesti,  kojom je obuhvaćeno čak 127 vodećih pripadnika mafijaških organizacija koje se sumnjiči za ubojstva, trgovinu drogom i druge kriminalne aktivnosti, piše Los Angeles Times.

Iz FBI-ja poručuju i da je 110 pripadnika mafije obuhvaćenih akcijom uhićeno u četvrtak u tri savezne američke države i u Italiji.

Prema riječima glavnog tužitelja Erica Holdera, koji koordinira akciju na lokalnoj i državnoj razini, u operaciju je uključeno više od 800 službenika, a većina osumnjičenih uhićena je dok su spavali u svojim domovima u New Yorku, New Jerseyju i na Rhode Islandu. Jedan osumnjičenik uhićen je u Italiji.

Zanimljivo je da neki slučajevi za koje se tereti uhićene mafijaše sežu i 30 godina unatrag kada su svađa i polijevanje pićem u jednom restoranu završili dvostrukim ubojstvom. Većina optužnica, ističe Holder, povezana je s klasičnim "djelima" mafije poput likvidacije suparnika, reketarenjem, trgovinom drogom i sličnim.

>>izvorni tekst pročitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Idler 3
Idler 3
10:15 21.01.2011.

Očigledno su ruski, latinoamerički i kineski mafiozi pretekli ove stare \"klasičare\", a murja im samo zadaje završni udarac !!!

MM
Mladen Miletić
10:33 21.01.2011.

FBI započeo najveću operaciju protiv mafije u povijesti, koriste testirani sistem sa brdovitoga balakana gdje ništa netreba dokazati samo nađeš svjedoke koji su krali sve mafiji dali kao običnoj budali. Tako naš Ivo nije krao ali drugi su i on sad sjedi u zatvoru i prijete mu sa 15 godina. Gdje Glavaš iz Bosne govori bračo Hrvati zločin se ne isplati ; ako nisi ŠEKS ! Jel za njega se unaprijed zna bez problema i to se po ulici izvjesti plačene novinare da vrh vrhova je bezgriješni general ...

Avatar Jack_Bauer
Jack_Bauer
09:47 21.01.2011.

Nije lako, nije lako biti dobar FBI-evac. FBI=Female Body Inspector

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije