Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARAZITI I RADNICI

Farmer uzeo vladine poticaje, a demokrate nazvao gotovanima

Donald Jungerman
Donald Bradley/Kansas City Star
29.06.2010.
u 14:30

Donald Jungerman iz Kanzasa na svoje je zemljište postavio kamionsku prikolicu s ogromnim natpisom "Demokrati su stranka parazita", ali ga zalaganje za proizvodnju nije spriječilo u prihvaćanju vladinih poticaja za usjeve.

Kad je 72-godišnji Jungerman htio optužiti demokrate i uopće bilo koga tko nije desno od republikanaca za gotovanstvo i bacanje novca na one koji ne rade i ne privređuju, učinio je to na iznimno dojmljiv način: na svoje kukuruzište pored puta 71 u kanzaškom okrugu Bates dovezao je ogromnu kamionsku prikolicu na koju je stavio natpis: "Jeste li proizvođač ili parazit? Demokrati - stranka parazita". Kako kaže, htio se pobuniti protiv onih koji ništa ne rade nego "samo pružaju ruku i uzimaju što god im vlada daje", a za sve to su, po njegovu mišljenju, krivi demokrati.

No takav potez potaknuo je znatiželjne da prokopaju po arhivima te su ustanovili da je u zadnjih 15 godina farmer Donald Jungerman od države uzeo lijepih 1.095.101 dolara poticaja za usjeve, jer kad cijene uroda padnu ispod određene točke, vlada farmerima nadoknađuje razliku isplatom poticaja. Jungerman je najviše poticaja iskoristio 2000. (224.763 dolara), a prošle godine uzeo je 34.303 dolara.

- To je samo povrat mojeg novca. Ja plaćam veliki porez, ja nisam parazit – izjavio je na to Jungerman, kome očito smeta kad netko drugi uzima novac od vlade, ali "kad sam ja u pitanju, to je nešto drugo, ja opravdanja imam". Inače, zbog svojeg poteza je toliko nepopularan da mu je netko već tri puta podmetnuo požar; u svibnju ja dvaput zapaljena prikolica sa spornim natpisom, a izgorjela je i jedna njegova prazna gospodarska zgrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije